maanantai 25. marraskuuta 2013

Stratovarius - Sirkus, Hämeenlinna 23.11.2013


Omalla kohdallani ensikosketus Stratovariukseen oli jo vuonna 1989, kun tämä juuri ensilevynsä Fright Night julkaissut powermetal-yhtye esiintyi Hämeenlinnan Giants of Rock festivaalilla.

Nyt kuluvaan vuoteen 2013 mennessä on ehtinyt tapahtua paljon, eikä vielä tuolloin voinut kuvitellakaan, että yhtye tulisi nousemaan yhdeksi genrensä suosituimmista maassamme. Kotimaan lisäksi menestystä on tullut runsaasti ulkomaillakin. Bändi on matkan varrella kokenut lukuisia miehistönvaihdoksia ja olipa täydellinen hajoaminenkin 2000-luvun puolivälin jälkeen todella lähellä.

Nyt yhtye on nykykokoonpanollaan kuitenkin hyvissä voimissa ja tuoreimman Nemesis-nimeä kantavan albumin kiertue pysähtyi myös Hämeenlinnassa.


Sirkukseen oli saapunut kohtalaisesti väkeä ja pikkujoulukausi näkyi ainakin siinä, että baaritiskeillä kauppa tuntui käyvän vilkkaasti. Viikonlopun klubikeikalla bändikin aloitti vasta hieman puolenyön jälkeen, joten juhlakansalla oli aikaa hoitaa nesteytys kuntoon ennen h-hetkeä. Itse tosin kyllä aina liputan keikkojen aikaisempien aloitusaikojen puolesta, mutta tällä nyt mentiin.

00.15 bändi kipusi lavalle ja Speed of Light pärähti käyntiin. Äänenvoimakkuus oli vähintäänkin riittävä, mutta onneksi soundit olivat kirkkaat ja selkeät. Jopa kosketinsoittimet oli miksattu erittäin hyvin esiin ja kyllähän tätä ilo oli kuunnella. Bändi tuntui viihtyvän hyvin Sirkuksen isolla lavalla ja juhlatunnelmainen yleisökin oli ihan hyvin mukana.Illan setti tarjosi hyvän läpileikkauksen Stratovariuksen urasta ja mukavasti settiin oli nostettu myös vanhempaa tuotantoa. Ilahduttavasti illan aikana kuultiin mm. kappaleet The Hands of Time (Twilight Time 1992) ja We Hold the Key (Fourth Dimension 1995). Balladiosastoa edusti Episode-albumin kaunis Forever, joka olikin yksi illan kohokohdista.
Lopun hittikimarassa saatiin taas menojalka vipattamaan, kun yhtye paiskasi ilmoille klassikoitaan, kuten Black Diamond tai setin päätteksi kuullun Hunting High And Lown.


Hyvä ja kaikin puolin onnistunut keikka, jolle lisäplussaa täytyy antaa mielenkiintoisesta ja hyvin kasatusta settilistasta.


Startovarius:
Timo Kotipelto: laulu
Jens Johansson: koskettimet
Lauri Porra: basso
Matias Kupiainen: kitara
Rolf Pilve: rummut
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti