sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kamelot, ReVamp - Nosturi, Helsinki 7.11.2013Nosturin torstai-illan kattauksessa oli tarjolla kaksi varsin mielenkiintoista metalliyhtyettä. Kamelot on kiertueella erittäin hyvän Silverthorn-levynsä merkeissä ja illan lämppäri ReVamp on ollut viimeaikoina otsikoissa etenkin laulajansa Floor Jansenin Nightwish-jäsenyyden myötä.


Ensin siis lauteille ReVamp.  Yleisö otti bändin hyvin vastaan ja Floor heitti välispiikeissään muutaman sanan jopa suomenkielellä. Yhtyeellä oli lämppäribändiksi erinomaiset soundit ja esitystä oli ilo seurata. Bändi soitti hyvin ja keskellä tähtenä loisti uhkea laulajatar Floor. ReVampin kappalemateriaali ei ole kuitenkaan niitä mielikuvituksellisempia ja osa kappaleista on suoraan sanottuna jopa melko tylsää puurtamista. Kuitenkin koko yhtye ja varsinkin Floor saivat suorituksellaan kappaleet heräämään levyversioita paremmin eloon. Tunnin setissä kuultiin kappaleita niin bändin nimeä kantavalta ensilevyltä kuin tuoreelta Wild Card-albumiltakin. Floor oli laulussa aivan upea ja yhtään huono asia ei ole se, että Nightwishin riveissä kappalemateriaali tulee olemaan huomattavasti monipuolisempaa. Jansenin mukaan ReVamp tulee toimimaan ja keikkailemaan jatkossakin, aina kun Nightwish-töiltä vaan aikaa liikenee.
Kamelotin kappalelistaa ei voinut tylsyydestä moittia ja bändi tarjosikin Nosturin yleisölle lähes hengästyttävän hienon shown. 


Illan settilista oli rakennettu mainiosti, sisältäen runsaasti materiaalia tuoreimmalta Silverthorn-levyltä, nipun vanhoja hienosti rullaavia klassikoita, sekä pari rauhallisempaa balladia. Bändi oli loistovireessä ja keikka oli näyttävä myös visuaalisesti. Upeat valot täydensivät esitystä lähemmäs parituntisen konsertin ajan hienosti. Lauluvastuun kantanut Tommy Karevik oli mies paikallaan ottaen yleisönsä haltuun vakuuttavasti. Upeaa taustatukea hänelle antoi illan toinen naistähti Alissa White-Gluz, jonka taustalaulu tuki esitystä upealla tavalla. Alissa on näyttävä esiintyjä ja pidemmät lauluosuudet kappaleissa Veritas ja Sacrimony (Angel of Afterlife) olivat hienoa kuultavaa. Sacrimonyn ”örinä-osuus” oli livenä varsin vaikuttava ja tyylikäs Veritas nousi yhdeksi illan huippuhetkistä.Setti oli kasattu tiiviiksi ja viihdyttäväksi, eikä suvantovaiheita ollut. Encoreissa lavalle saatiin lisää sähköisyyttä, kun Tommy Karevikin rinnalle The Haunting-kappaleen tuli duetoimaan Floor Jansen. Hieno veto!


Kamelotin keikka ansaitsee kyllä korkeat pisteet, sillä niin tasapainoinen ja laadukas bändin esitys oli. Hienoa työtä. Nyt nähty setti oli huomattavan paljon parempi kuin muutama vuosi sitten Tampereella kokemani esitys.

Kuluva marraskuu tulee olemaan keikkatarjonnaltaan runsas ja mielenkiintoinen, mutta ReVamp ja Kamelot nostivat Nosturin illassa riman heti varsin korkealle.
1 kommentti:

  1. Loistava keikka oli myös Tampereen Pakkahuoneella. Kirjoittelin siitä blogiini http://worldisaweiredplacetolive.blogspot.fi/2013/11/tampere-aftermath.html. Etukäteen harmitti, etten ehtinyt nähdä Khania livenä mutta tuosta sun aikaisemmasta keikkajutusta päätellen ei tarvitse harmitella. Tommy Karevik hoitaa tonttinsa hyvin.

    VastaaPoista