torstai 3. lokakuuta 2013

Pulse - A Tribute To Pink Floyd, Verkatehdas Hämeenlinna 1.10.2013


Pink Floydin klassikkoalbumi The Dark Side Of The Moon täyttää tänä vuonna 40 vuotta ja merkkitapausta on maassamme juhlistettu useammankin tribuuttitapahtuman muodossa.

Tiistai-iltana Hämeenlinnan Verkatehtaan upeassa Vanaja-salissa vuoronsa sai tamperelaisen Pulse-yhtyeen esitys. Illan teemana oli Pulse: A Tribute To Pink Floyd – The Dark Side Of The Moon 40th Anniversary Show.Siltä oikealta Pink Floydilta on totuttu keikoilla näkemään taitavaa soittoa ja upeaa visuaalista ilmettä, johon myös Pulsekin luonnollisesti pyrkii.
Sali täyttyi pääosin +40v yleisöstä mukavasti ja lähtökohdat olivat hyvät. Illan keikkasetti alkoi hieman tunnustellen ja valoja säästellen. Melko hämärällä lavalla yhtye kuitenkin jo osoitti, että hyvää on tulossa. Soundit olivat huippuluokkaa ja äänenvoimakkuus juuri sopiva. Pikkuhiljaa keikan edetessä valaistusta lisättiin ja lopulta myös suuri pyöreä videotaulu paljastettiin. Taustavideot tukivatkin esitettyjä kappaleita mukavasti ja valot loivat näyttävyyttä. Bändi soitti läpi keikan tarkasti ja todella hyvin, esikuvaansa kunnioittaen. Laulaja Thierry Meyorin ääni oli vahva ja sametinpehmeä, sopien illan tunnelmaan enemmän kuin hyvin. Hienoa taustaa ja kontrastia loivat taustalaulajattaret Susanna Keskinen (Borgenström) ja Lauren Weissman. Illan setin ensimmäinen puolisko oli hyvä läpileikkaus Pink Floydin tuotantoon.


Väliajan jälkeen oli vuorossa illan juhlateos, eli The Dark Side Of The Moon kokonaisuudessaan. Alkuperäisen albumin äänimaisema oli tavoitettu hienosti ja välillä melkein saattoi unohtaa sen, ettei lavalla ollut se oikea Pink Floyd. Tyylikästä ja näyttävää. Breathe, Time, Money, Us And Them  ja muut klassikot soljuivat saumattomasti.

Parituntisen setin encoreiksi oli säästetty vielä Confortably Numb sekä Run Like Hell, joiden jälkeen saattoikin lähteä hymyssä suin kotiin. Hyvä ilta progressiivisen rockin parissa.

Set 1:

Into The Flesh
Another Brick In The Wall pt1
Happiest Days / Another Brick.. pt2
Hey You
Shine On You Crazy Diamond pts I-V
Astronomy Domine
Learning To Fly
Wish You Were Here
One Of These Days

Set 2 (The Dark Side Of The Moon):

Speak To Me
Breathe
On The Run
Time
Great Gig In The Sky
Money
Us And Them
Any Color You Like
Brain Damage
Eclipse

Encore:

Comfortably Numb
Run Like Hell

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti