maanantai 23. syyskuuta 2013

The Local Whisky Club & Cadenhead's 14.9.2013


Hämeenlinnan The Local Whisky Clubin syystastingissa 14.9. maisteltiin Cadenhead’sin tuotteita ja tutustuttiin viskeistä löytyviin tuoksuihin ja niiden tunnistamiseen. Mukava ilta sujui hyvässä seurassa leppoisasti. Kiitokset vielä tässäkin kaikille mukana olleille.

Illan viskisetti oli mielenkiintoinen ja haastavakin. Tässä omat muistiinpanoni illan kattauksesta:


Clynelish 16 yo 1993, b.Feb 2010, 56,8%. Bourbon Hogshead, 315 bts.


Tuoksussa kynttilävahaa, trooppista hedelmää sekä aivan hento savun vivahde. Raikas ja todella puhdaspiirteinen.

Maku on hedelmäinen ja raikkaan sitruksinen. Tammi tuntuu sopivana. Tuoksun tavoin taustalta nousee hyvin hento turvesavun häivähdys. Vahamaisuus on myös hyvin läsnä. Jännää mausteisuutta (sinapinsiemen tms.).

Clynelish ei ole tislaamona kovinkaan korkealla omalla suosikkilistallani, mutta tämänkaltaiset pullotteet ovat omiaan luomaan positiivisempaa kuvaa. Laadukas, maukas ja tislaamolleen hyvin tyypillinen tuote. Ei huono.


Bruichladdich 18 yo 1993, b. Oct 2011, 53%. Bourbon Hogshead, 270 bts.

Tuoksu on makea ja runsaan hedelmäinen. Marjainen raikkaus, kukkaisuus (ruusu). Hento turvesavu.

Maku on pehmeä ja makean hedelmäinen, sekä vaniljainen. Turvesavu nousee taustalta kauniisti esiin. Pitkähkö, hennon savuinen ja raikkaan hedelmäinen. Kevyesti tammea sekä tervaa.

Tyypillinen iäkäs Bruichladdich, joka vaati ehdottomasti pienen laimennuksen avautuakseen. Varsinkin alkuun piilossa ollut turvesavuisuus nousi laimennuksen jälkeen selvänä esiin.


Glenfarclas 21 yo 1990, b. Oct 2011, 54,3%. Bourbon Hogshead, 222 bts.


Tuoksussa tyylikästä tammea ja runsas trooppinen hedelmäisyys. Vaniljaa, sitrusta, voimakas persikan vivahde, aprikoosia, makeaa kukkaisuutta. Upea!

Maku on tyylikäs ja tasapainoinen. Hunajaa, tammea ja trooppista hedelmää. Ei avaudu aivan mahtavan tuoksun tasolle.

Erittäin hyvä ja selkeäpiirteinen Glenfarclas. Varsinkin tuoksu oli säväyttävä (tämän setin paras ja monivivahteisin). Pieni laimennus oli tällekin viskille paikallaan aromien saamiseksi esiin.


Glendronach 21 yo 1990, b. Apr 2012, 51,1%. Bourbon Hogshead, 258 bts.

Tuoksussa tuntuu päällimmäisenä hento turpeisuus sekä maanläheisyys (puunlehtiä, kuivaa multaa). Hedelmäisyys on makeaa. Maltainen ja melko raskaista sävyistä huolimatta myös raikas. Tammi tuntuu taustalla.

Maku on täyteläinen ja ihan maukas. Tammi tuntuu runsaana ja nouseekin melko hallitsevaksi. Suklaata ja toffeeta.  Jotain hieman tympeitä piirteitä nousee esiin (vanha puu, märät lehdet tms).

Ei oikein säväyttänyt tämä yksilö. Hyviä piirteitä oli toki tässäkin, mutta tietyt sivujuonteet häiritsivät.


Bunnahabhain 22 yo 1989, b. Oct 2012, 48,1%. Bourbon Hogshead, 252 bts.

Tuoksu on pehmeä ja eksoottisen hedelmäinen. Runsas makea vaniljaisuus. Hento turvesavun häivähdys. Taustalla runsas suolainen ”piikki”. Tyypillistä iäkästä Bunnaa…

Maku on todella pehmeä. Makuaistia hivelee kaunis sekoitus makeaa hedelmää sekä turvesavuisuutta. Taustalla raikasta minttua. Täyteläistä toffeisuutta ja lopussa odotetusti esiin nousee tuntuva suolainen vivahde.

Tislaamolleen tyypillinen, kauniisti ikääntynyt Bunna. Kattauksen oma suosikkini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti