sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Highland Park 21 yo, 47,5%

Pitkästä aikaa maistelussa viskiä Higland Parkilta.


Higland Park 21 yo, 47,5%, (2008)


Tuoksu on vahva ja runsaan marjaisa. Raikas ja tuhti hedelmäisyys sekä hento turvesavuisuus. Kuivaa heinikkoa, kukkia. Taustalta nousee esiin lakritsia, tammea, nahkaa. Toffee tuo makeutta. Trooppinen hedelmäisyys voimistuu ajan kanssa. Yleisilme on raikas ja ”tuore”.

Voimakas maku on maukas, jota mehukas hedelmäisyys hallitsee. Tammi nousee mukaan selkeänä. Taustalla runsaan maltainen runko. Suolaisuutta, nahkaa, punaisten marjojen raikkautta. Viinikumimakeisia, toffeeta. Vivahteikas!

Jälkimaussa hento turvesavuisuus nousee takaa esiin ja tammi voimistuu. Marjaisuus on hapahkoa, mutta trooppinen hedelmäisyys säilyy raikkaana. Sitrusta, sekä kukkaista vivahteikkuutta. Pitkä.

Vivahteikas ja kaunis Highland Park. Alkuun viski on hieman vaikeasti avautuva, mutta lopulta todella palkitseva. Hyvää!
Vierellä maistelussa oli Cadenheadsin todella vahvan sherryinen HP, joka alkuun tuntui jyräävän täysin. Kuitenkin ajan kanssa tuo toisen viskin vahva sherryisyys auttoi esiin nyt arvostellun tislaamopullotteen herkemmän hedelmäiset ja kukkaiset piirteet ja myös vivahteikkuus korostui. Lopulta puntit olivat vaakakupissa melko tasan näiden kahden erilaisen ja erinomaisen viskin välillä.

Tuo toinen, tuhdin sherryinen Highland Park saa oman arvosteluvuoronsa seuraavassa päivityksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti