torstai 12. syyskuuta 2013

Glenfiddich Cask of Dreams Nordic Oak Edition

Glenfiddich Cask of Dreams Nordic Oak Edition, 48,8%, Finished in Nordic Oak Casks. 13 Casks, 3600 bottles.


Tuoksu on terävä ja kirpeän sitruksinen. Yleisilme on kuivahko ja puun vaikutus tuntuu selvänä. Hedelmäisyys on raa’ahkoa (ananasta, mangoa). Taustalla mausteisuutta (inkivääri).

Maku on luonteikas ja vahvapiirteinen. Melko öljyinen suutuntuma. Persikkaa, vaniljaa, sekä runsaasti tammea. Tislaamon peruspullotteita korkeampi alkoholiprosentti tuo terävyyttä ja särmää.

Jälkimaku jatkaa samaa linjaa, hiipuen hiljalleen. Viski säilyy raikkaana (sitrus) ja tammi tuntuu vahvana. Ilme on nuorekas ja ehkä hieman raa’ahko.

Erilainen, haastava ja toisaalta ihan maukas viski, toisaalta taas hieman erikoinen ja ”linjaton”. Yllättäen vesilisä ei paranna kokonaisuutta, vaan korostaa viskin terävyyttä.
Jos tätä ajattelee vain viskinä, on +100 euron hintalappu todella kova. Toisaalta erikoisuudet nykypäivänä maksavat ja onhan tämä tuotteena varsin ainutlaatuinen. Erilainen Glenfiddich keräilijöille tai uusia haasteita etsiville maistelijoille.

Epävirallisten tietojen mukaan tätä viskiä olisi kypsytetty 14-vuotta ennen Nordic Oak-viimeistelykypsytystä. Jos näin on, tuntuu viski selvästi tuota ikäänsä nuoremmalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti