torstai 19. syyskuuta 2013

Glenfiddich 21 yo (Rum) & 28 yo (Sherry)

Päätetään Glenfiddich-viskien sarja kahteen mielenkiintoiseen ”cask sampleen”.


Glenfiddich Over 21 Years Old. 9 Years in a Rum Cask. 55,2%.


Tuoksu on vahva ja makean rommivivahteinen. Maltainen ja roteva runko. Taustalla luumua, rusinaa, sekä sitruksista raikkautta.

Maku on vahva ja täyteläinen. Maukasta. Rommikypsytys ei hallitse liikaa. Runsas hedelmäisyys, suklaa, lakritsi, fariinisokeri.

Jälkimaku jatkuu mukavan vahvana. Nyt myös tammi nousee esiin leikaten sopivasti rommin tuomaa makeutta. Kypsää tummaa hedelmäisyyttä, tummaa suklaata, kevyt yrttisyys.

Hyvä ja vahvan maukas esitys.Glenfiddich Over 28 Years Old. 11 Years in Sherry Butt. 57,1%.


Tuoksussa vahva sherryisyys hallitsee. Nahkaa, kypsää luumua, rusinaa. Raskaita moottoriöljyisiä piirteitä. Täyteläinen ja todella intensiivinen. Hurja!

Maku jatkaa tuoksun linjaa. Vahva Sherry on kuivahkoa. Tuhti kuivattujen sekahedelmien kirjo. Tammi nousee mukaan runsaana, mutta miellyttävänä. Paahdettua sokeria, karamellisoitua sitrusta. Taustalla kuivaa antiikkinahkaa.

Jälkimaku jatkuu pitkänä ja vahvana. Sherry jyrää hurjalla voimalla, tammen säestäessä taustalla. Maku jatkuu ja jatkuu…

Tämä sherryinen Glenfiddich maistui minulle enemmän kuin hyvin. Vielä kun jotain tällaista saataisiin joskus kauppojen hyllyille. Todella hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti