maanantai 12. elokuuta 2013

Wacken Open Air 2013, osa 4


La 3.8. Nightwish, Alice Cooper, Trivium, Danzig, Anthrax, Sonata Arctica, Alestorm, Lingua Mortis feat. Rage.

Wacken 2013 viimeisen festaripäivän aamu oli puolipilvinen ja säätiedotuksessa nyt myös sateen mahdollisuuttakin väläyteltiin.

Päästyämme festivaalialueelle, oli Party Stagella käynnissä skotlantilaisen Alestormin keikka. Yhtye tarjoili vauhdikasta ”merirosvometallia” ja musiikillisia yhtymäkohtia on helppo löytää kotimaisen Turisaksen kanssa.

The Quest 
The Sunk'n Norwegian 
Wolves of the Sea
Shipwrecked 
Nancy the Tavern Wench 
Back Through Time 
Wenches & Mead
Midget Saw 
Keelhauled 
Rumpelkombo 
Pirate Song 
Captain Morgan's Revenge 
Rum
Sama lava ja Suomiväriä kehiin: Sonata Arctica.

Yhtye keräsi runsaan yleisön ja iloinen powermetal soi ihan kivasti, mutta bändin useasti nähneenä yllätyksettömästi. Säänhaltija puuttui tässä vaiheessa myös peliin ja tummat pilvet lähestyivät… Keikan puolivälin tienoilla taivas sitten repesi ja vettä tuli, ja paljon. Onneksi sadevaatteet löytyivät repusta, toisin kuin monella muulla. Loppuosa keikasta meni kuitenkin hieman ohi sadetta ihmetellessä.

Only the Broken Hearts (Make You Beautiful) 
Black Sheep 
Shitload of Money 
Losing My Insanity 
The Last Amazing Grays 
I Have a Right 
Replica 
FullMoon 
Cinderblox 
Don't Say a Word
Puolen tunnin rankka sadekuuro muutti alueen vesilätäköiden ja mutasaarekkeiden muodostamaksi savivelliksi, mutta eipä tämä tahtia haitannut. Osa yleisöstä otti tästäkin ilon irti – lammikoissa juostiin, hypittiin, tanssittiin ja jopa uitiin.Ja musiikkitulitus jatkui. True Metal Stage ja edelleen huimassa vireessä oleva vanha jyrä Anthrax.

Yhtyeen setti Wackenissa oli järisyttävän kova. Klassikkoa klassikon perään, tyylikäs lavastus ja yleisö kiitettävästi mukana. Tuoreen Cover-EP:n AC/DC-laina T.N.T. sopi hetkeen kuin nenä päähän. Tiukassa tunnin ja vartin setissä ei suvantovaiheille ollut tilaa. Täyttä asiaa alusta loppuun!

Among the Living 
Caught in a Mosh 
Efilnikufesin (N.F.L.)  
In the End 
Deathrider 
T.N.T. 
Indians 
Got the Time 
Fight 'Em 'Til You Can't 
I Am the Law 
Madhouse 
Antisocial
Viereisellä Black Stagella homma jatkuin Danzigilla. Kahden vierekkäisen päälavan käytön ansiosta tauot jäivät lyhyiksi ja uusi yhtye aloitti yleensä jo 15 min päästä viereisen lavan keikan loppumisen jälkeen.
Danzig jäi hieman huonolle seurannalle, sillä tässä välissä oli pakko hieman liikkua hakemaan syötävää ja juotavaa. ”Toisella korvalla” kuitenkin tuli musisointia siinä sivussa kuunneltua. Misfits-painotteinen setti päättyi Metallicankin tunnetuksi tekemään Die Die My Darling-ralliin ja useiden paikalla olleiden mielestä Danzig oli tänään todella vahvassa vedossa.

SkinCarver 
Hammer of the Gods 
Twist of Cain 
Am I Demon 
Her Black Wings 
Devil's Plaything 
Blood and Tears 
How the Gods Kill

Misfits set with Doyle:

Death Comes Ripping 
I Turned Into a Martian 
Vampira 
Skulls 
Astro Zombies
Bullet 
Last Caress 
Mother 
Die, Die My Darling 

Yleisnäkymää päälavoille


Trivium meni mukavana välipalana illan pääesiintyjiä odotellessa. Näyttävä lava ja esiintyminen, mutta kappalemateriaalilta jäin kaipaamaan monipuolisuutta. Nyt keikka ei tarjonnut musiikillisesti oikein mitään mihin tarttua.

Throes of Perdition 
Becoming the Dragon 
Down from the Sky 
Brave This Storm 
Watch the World Burn 
Black 
Strife 
Dusk Dismantled 
A Gunshot to the Head of Trepidation 
Capsizing the Sea 
In Waves 
Pull Harder on the Strings of Your Martyr

Trivium


Alice Cooper jaksaa edelleen. Black Stagella nähtiin täysiverinen Alice-show giljotiineineen ja muine näyttävine tehosteineen. Puolentoistatunnin setti oli yhtä hittikimaraa eikä juuri enempää olisi voinut toivoa. Cooperin keikkabändi oli hieman uusiutunut viime näkemästä ja varsinkin kitaristi Orianthi oli nainen paikallaan! Cooper joukkoineen veti keikan, joka itselläni meni heittämällä näiden festareiden top 5:een.

Hello Hooray 
House of Fire 
No More Mr. Nice Guy 
Under My Wheels 
I'll Bite Your Face Off
Billion Dollar Babies 
Caffeine 
Department of Youth 
Hey Stoopid 
Dirty Diamonds 
Welcome to My Nightmare 
Go to Hell 
He's Back (The Man Behind the Mask) 
Feed My Frankenstein 
Ballad of Dwight Fry 
Killer 
I Love the Dead  
Break On Through (The Doors cover)
Revolution (The Beatles cover)
Foxy Lady (The Jimi Hendrix Experience cover) including Orianthi's solo
My Generation (The Who cover)
I'm Eighteen 
Poison 
School's Out


Auringon laskettua Festivaalialue muuttuu nopeasti pilkkopimeäksi, joten pääesiintyjien showt pääsevät täällä upeasti oikeuksiinsa, toisin kuin vaikkapa meillä kotoisen Suomen kesäfestareilla. Suomesta saatiinkin  hyvä aasinsilta seuraavaan esiintyjään, joka oli Wacken-yleisön valloittanut Nightwish.


Nightwishin keikka myös kuvattiin DVD:tä varten ja julkaisua on lupailtu ilmestyväksi vielä tämän vuoden puolella. Bändi oli suuren yleisön edessä elementissään ja kuulosti, sekä näytti todella hyvälle. Upeat valot, pyrot ja taustascreen  loivat hienot puitteet esitykselle. Laulajatar Floor Jansen oli suorastaan huikea ja settilistassa kuultiin hyvä läpileikkaus yhtyeen materiaalista, toki keskittyen enemmän tuoreempaan tuotantoon. Yleisömeri oli tiivis ja tunnelma jälleen huipussaan. Hyvä Suomi!

Dark Chest of Wonders 
Wish I Had an Angel 
She Is My Sin 
Ghost River 
Ever Dream 
Storytime 
I Want My Tears Back (with Troy Donockley)
Nemo (with Troy Donockley)
Last of the Wilds (with Troy Donockley)
Bless the Child 
Romanticide 
Amaranth 
Ghost Love Score 
Song of Myself 
Last Ride of the Day
Vuorokauden jo vaihduttua sunnuntain puolelle olisi tarjolla ollut vielä yksi varsin mielenkiintoinen esitys, eli Lingua Mortis-orkesteri vahvistettuna pitkän linjan hevibändi Ragella. Väsymys, iltapäivän sadekuuron viilentämä ilta ja seuraavan aamun aikainen kotiinlähtö vaikuttivat kuitenkin tässä vaiheessa niin, että mukavuudenhalu voitti ja ennen hotellibussille siirtymistä katsoimme keikkaa vain hetken. Mutta tämä pieni tuokiokin tarjosi hienon elämyksen. Suuren orkesterin ja Ragen yhteistyö tuntui toimivan saumattomasti. Tyylikästä.

Jälleen huikea päivä loistavan metallimusiikin parissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti