tiistai 27. elokuuta 2013

Unshine - Dark Half Rising

Pitkästä aikaa levyarvostelua tarjolla, kun kohdalle osui syksyn pimeneviin iltoihin varsin hyvin sopiva kotimainen uutuuskiekko.

Unshine - Dark Half Rising


Kotimaisen Unshinen uutuusalbumi Dark half Rising tarjoaa mukavan sekoituksen maukasta metallimusiikkia, keskiaikaista tunnelmaa, jyrääviä kitaroita, hienoja melodioita ja kuulasta naislaulua.

Avaus ”Nadja’s Wailing About Coming of the Frost” kulkee vahvasti Blackmore’s Nightin hengessä - tunnelmointia leirinuotion loimussa. Akustinen ”hempeily” loppuukin sitten tähän ja vallan ottavat vahvasti jyräävät kitarat. Levyn kappaleet ovat mukavan monipuolisia, riittävän raskaita ja koukuttavan melodisia.
Kitaroiden taustalla hienoa melodiaa luovat koskettimet ovat myös vahvassa roolissa ja kappaleet rullaavat maukkaasti ja mukaansatempaavasti läpi albumin.

Englanninkielisen albumin yllätys koetaan kappaleessa ”Ikuinen Taistelu”. Mystinen, kuuntelemaan pysäyttäviä puheosuuksia sisältävä pitkä eepos kuullaan suomen kielellä. Lauluosuuksien selkeyteen olisi tosin voinut kiinnittää enemmän huomiota, nyt on pakko turvautua kansivihkosta (onneksi) löytyviin teksteihin.

Susanna Vesilahden kevyehkö laulu tuntuu alkuun jäävän albumin vahvan kitaravyörytyksen jalkoihin, mutta useammalla kuuntelulla tämä keveys kääntyykin eduksi, tuoden sopivaa kontrastia ja ilmavuutta kappaleisiin.

Dark Half Rising on vahva, raikas ja tuoreella otteella tehty levy, jonka parasta ennen päiväys on pitkällä tulevaisuudessa. Nightwish-tyylisen melodisen metallin ystävien ei kannata tätä julkaisua sivuuttaa. Lasillinen hyvää mallasviskiä, tämä albumi taustalle ja elämyksellinen ilta on taattu.

1. Nadja’s Wailing About Coming of the Frost
2. The Oath to Wilderness of Unredeemed Nature
3. Arduinna
4. Spellbinder
5. Defender of His Faith
6. Their Horses Never Touch the Ground
7. Idyl
8. The Blood of Ardennes
9. Ikuinen Taistelu
10. Bone Fires
11. Ategenos (At the Death of Winter)

Unshine:
Susanna Vesilahti: Vocals
Harri Hautala: Guitar, Keyboards
Jari Hautala: Guitar
Teemu Vähäkangas: Bass
Jukka Hantula: DrumsEi kommentteja:

Lähetä kommentti