perjantai 16. elokuuta 2013

Glen Grant The Major's Reserve

Netin viskipalstoilla on viime aikoina käyty keskustelua mallasviskien jatkuvasti nousevista hinnoista. Varsinkin nuorten, tai jopa ikämerkitsemättömien viskien hinnat ovat olleet kovassa nousussa ja joidenkin vähänkin erikoisempien +-10v. pullotteiden hinnat lähentelevät helposti jo 100 euron rajaa. Pullotettavat erät ovat usein suhteellisen pieniä, joten hintoja yritetään perustella harvinaisuustekijöillä ja markkinoinnin edistämiseksi on keksitty mitä erilaisimpia ”kehystarinoita”.  Metsäänhän tässä kyllä mennään ja 100 euroa alkaa olemaan monelle kukkarolle liikaa, kun sisältönä hienon pakkauksen ja tarinan alla onkin vain nuorta ”perusviskiä”.

Myös tislaamoiden peruspullotteissa on korotusta ollut havaittavissa. 40-60€ 10-12-vuotiaasta viskistä alkaa olemaan jo selvästi yli "kipurajan". Hintojen nousun myötä ainakin itselläni ovat ns. kokeiluostokset vähentyneet todella paljon ja nykyään tuleekin hankinnoissa  keskityttyä muutamia heräteostoja lukuunottamatta ”varmoihin täsmähankintoihin”, joihin osaa luottaa ja hyvin mielin rahansa sijoittaa.

Suomessa korkea verotus yms. tekijät tulevat aina pitämään viskien hinnat korkeina, mutta halpaakin mallasviskiä vielä Euroopasta kuitenkin löytyy.

Saksalaisen pikkukaupungin marketista bongattu Glen Grant The Major’s Reserve maksoi huimat 15,99€/0,7l, joten pakkohan tuo oli kokeeksi ostaa ja maistaa.

Glen Grant The Major’s Reserve, 40%Tuoksu on pehmeä ja kevyt. Raikas sitruksisuus, kevyesti toffeeta. Kevyt maltaisuus ja kiva hedelmäisyys (omena). ”Harmiton”.

Viski on todella pehmeä ja helposti juotava. Kevyt ja puhdas yleisilme. Maltaisuus on kepeää ja hedelmäisyys raikasta (omena, sitrus). Taustalta nousee toffeista makeutta. ”Yksinkertainen” ja selkeä.

Jälkimaussa tuntuu kuivaa maltaisuutta, toffeeta ja kypsää omenaa. Hieman happamuutta (greippi). Kevyt maku ei jaksa kantaa kovinkaan pitkälle.

Helposti juotava ja mukavan puhdaspiirteinen nuori viski. Kevyt ja raikas kokonaisuus. Tässä Glen Grantissa ei ole erityisiä ominaispiirteitä mihin tarttua, mutta ei toisaalta mitään vikojakaan.
16 euron hintaan ei nykypäivänä mallasviskiltä voi ihmeitä odottaa, joten siinä mielessä tämä pystyi jopa yllättämään ja ylittämään varovaiset odotukseni. Kevyttä ”perusmallasviskiä” etsivälle tämä Glen Grant tarjoaakin tähän hintaan ihan loistavan hinta-laatusuhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti