perjantai 3. toukokuuta 2013

Glen Ord 1998/2008 for Wolsdorff

Skotlannin pohjoiselta Highlandilta löytyvän Glen Ord-tislaamon viskejä on lasiin osunut varsin harvakseltaan, joten arvostelujakaan ei näköjään ollut vielä täällä ainuttakaan. Nyt tarjoutui tilaisuus yhden Saksaan pullotetun Glen Ordin maisteluun ja vähiin kokemuksiini nojaten tämä viski vastasikin oikein hyvin tislaamon tyyliä.

Glen Ord 1998, 60,2%. Distilled 20 Feb 1998, bottled 30 Sep 2008. Cask No. 3458. Selected and bottled  for Wolsdorff Tobacco GmbH, Hamburg.


Tuoksu on raikas ja hentopiirteinen, yleisilmeen ollessa mukavan "puhdas". Kevyt maltaisuus, salmiakki, hunaja, omena. Rauhallinen ja ihan kiva.

Maku tarjoilee toffeeta, hunajaa,sekä runsaan kuivan maltaisuuden. Taustalla raikasta yrttisyyttä sekä kevyesti turpeisuutta. Hapahkoa omenaa.

Jälkimaku on runsaan maltainen. Makeaa marjaisuutta ja hedelmää, tuore litsi, omena. Taustalla märkää pahvia, sekä kevyt turvesavuinen vivahde. Suolaisuutta ja sitrusta.

Tämä Glen Ord-yksilö on viski, missä ei ole juurikaan mitään vikaa, mutta ei myöskään mitään säväyttävää. "Tasainen keskitien kulkija". Maku kestää hyvin runsaankin veden lisäämisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti