lauantai 11. toukokuuta 2013

Anneke Van Giersbergen - Klubi, Tampere 9.5.2013


"Ihana Anneke", kuulee usein sanottavan kun kyseessä on hollantilainen laulajatar Anneke Van Giersbergen.

Helatorstain Tampereen keikan perustella hän on paljon muutakin. Ihanuuden lisäksi Anneke on säteilevä, valovoimainen, herttainen, loistava, valloittava ja aivan huikea esiintyjä.

Yleisesti Anneke tunnetaan etenkin urastaan The Gatheringin entisenä laulajana, mutta tuon kuutisen vuotta sitten päättyneen "bändisuhteen" jälkeenkin on tapahtunut paljon. Neljä sooloalbumia, lauluosuudet Devin Townsendin kahdella albumilla,sekä lukuisat muut vierailut ovat työllistäneet tätä hurmaavaa laulajatarta. Musiikilisesti  liikutaan pääosin pop-rockin, progen ja folkin maailmoissa.


Nyt oman soolobändinsä kanssa keikkaileva Anneke oli lupaillut, että tällä neljä konserttia käsittävällä Suomenkiertueella kuultaisiin materiaalia soolotuotannon lisäksi myös ainakin The Gatheringin ja Devin Townsendin tuotannoista. Hyvää iltaa oli siis lupa odottaa ja sellainen saatiinkin.


Illan keikka Tampereen klubilla täytti nimittäin kaikki ennakko-odotukset. Bändi soitti hyvin ja illan tähtenä loistanut Anneke valloitti varmasti epäileväisimmätkin katsojat lämminhenkisellä esiintymisellään. Laulu kuulosti juuri niin hyvälle kuin mitä kuvitella saattoi. Keikalla kuultiin paljon tuoreimman Everything Is Changing-albumin materiaalia, joka toimikin livenä oikeastaan levyä "rockhenkisemmin" ja paremmin.
Setin loppupuolella Anneke näytti, että homma toimi myös ilman taustabändiä. Kuultiin kolme kappaletta, tyyliin nainen ja akustinen kitara. Täydehkö sali hiljentyi kuuntelemaan, kun mm. Cindy Lauperin Time After Time soi upean herkästi ja koskettavasti.


Raskaampaankin materiaalia saatiin ja millä tavalla. Illan kohokohdaksi nousi The Gatheringin vahvaakin vahvempi Strange Machines, joka upposi ainakin allekirjoittaneeseen kuin veitsi sulaan voihin. Kauaksi ei jäänyt myöskään Devin Townsend-pala Hyperdrive.

Puolentoista tunnin huikean konsertin päättyminen ilman encoreita, yleisön villistä kannustuksesta huolimatta, jätti sopivan näläntunteen - tätä on saatava joskus lisää.

Jälleen oli siis keikkarintamalla aihetta iloon ja kotimatkalla päässä kaikuivatkin vielä maukkaat melodiat ja Anneken heleä ääni. On se ihana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti