lauantai 6. huhtikuuta 2013

Macleod's Single Island Malt 1986/2004

Tämänkertaisen arvioni viskissä ei mainintaa tislaamosta ole, mutta kaikki merkit viittaavat vahvasti Skyen saarelle ja Taliskeriin.

Macleod's Single Island Malt 1986, 44%. Distilled 8.5.1986, bottled 6.2004. Bourbon Cask #1483, 264 bottles. Ian Macleod.

"A single island malt Scotch whisky from Ian Macleod with a painting of Dunvegan Castle on the label. Dunvegan Castle is located on the island Skye, home of the Talisker distillery".


Tuoksu on tuhdin savuinen, hieman suolainen ja kuiva. Sitrusta, kevyesti tammea, sekä jotain lääkemäistä. Turvesavu hallitsee ja kokonaisuus on melko yksioikoinen.

Maku on todella pehmeä ja yllättävänkin täyteläinen. Kuiva ja vahva turvesavuisuus, runsas vanilja, persikka, aprikoosi. Sopivasti makeutta, sekä kevyt tammisuus.

Jälkimaku jatkuu maukkaissa merkeissä. Pehmeä turvesavu, kypsä banaani, sitrus. Taustalta nousee suolaisuutta ja jotain hapanta. Pituutta riittää mukavasti.

Ihan hyvä ja maukas viski, joskin vahvan turvesavun takaa olisi toivonut löytyvän enemmän vivahteikkuutta. Maku oli kuitenkin selkeästi parempi kuin mitä tuoksu antoi ensin olettaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti