tiistai 19. maaliskuuta 2013

Manowar - Pakkahuone, Tampere 14.3.2013


Ennakkoaavistusten ja yhden noin 10-vuotta sitten nähdyn Manowar-keikan perusteella ääntä ei tulisi puuttumaan Pakkahuoneen illasta, sillä tunnetaanhan Manowar yhtenä kovaäänisimmistä livebändeistä.
Tämä jenkkiyhtye oli selkeästi odotettu vieras maahamme, sillä illan keikka oli kalliista lipuista huolimatta myyty loppuun jo ennakkoon.

Pitkähkö intronauha antoi voimakkuudellaan osviittaa tulevasta ja yhtyeen perinteisen alkuspiikin "Ladies and gentlemen. From the United States of America, all hail - Manowar" jälkeen käyntiin räjähtänyt avauskappale Manowar löi luun kurkkuun kovaa volyymia epäilleille. Musiikki tuli nimittäin todella kovaa ja vahvat bassotaajuudet jyräsivät läpi kaikesta ja tärisyttivät koko salia pienen maanjäristyksen lailla.
Kovasta voimakkuudesta huolimatta ääni pysyi hyvin kasassa ja kirkkaana, mikä teki kuuntelusta miellyttävää. Vasta parituntisen keikan loppupuolella alkoi jatkuva bassovyörytys tuntumaan hieman puuduttavalle, mutta toisaalta vaikea olisi kuvitella Manowarin muuttavan tyyliään ja soundiaan yhtään rauhallisempaan suuntaan.

Musiikillisesti keikka tarjosi hyvän läpileikkauksen yhtyeen tuotannosta 30-vuoden ajalta. Uusin The Lord Of Steel-albumi oli luonnollisesti vahvasti edustettuna, mutta vastapainoksi kuultiin 1980-luvun alun tuotannosta sellaisia helmiä kuin vaikkapa "Kill With Power" ja upea, yhdeksi illan kohokohdista noussut "Mountains".
Yhtye esiintyi melko eleettömästi ja keikka oli kokonaisuutena hieman rutiininomainen, mutta Manowarin tapauksessa se riitti onnistuneeseen iltaan. Basisti Joey DeMaion osittain suomen kielellä pitämä puhe oli hauska ja nokkela veto, mutta iänikuiset basso- rumpu- ja kitarasoolot tuntuivat melko turhilta ajantäytteiltä.
Lava oli pelkistetyn tyylikäs ja taustascreeneille heijastetuilla kuvilla ja videoilla saatiin kappaleisiin lisää "elävyyttä".
Yleisö sai varmasti juuri sitä mitä oli tullut hakemaankin ja kotimatkalle saattoi lähteä hyvillä mielin. Keikka, jonka aikana musiikkia ei pelkästään kuullut, vaan sen myös tunsi. "Kings of Metal" oli maineensa veroinen.

Setlist:

Manowar
Call to Arms
Sign of the Hammer
The Power
Hail, Kill and Die
Guitar Solo
Brothers of Metal Pt. 1
Mountains
Expendable
El Gringo
Thunder in the Sky
Bass Solo
The Sons of Odin
Hand of Doom
Drum Solo
Kill With Power
Kings of Metal
Hail and Kill
Manowarriors
The Lord of Steel
Encore:
Warriors of the World United
Black Wind, Fire and Steel

Band:

Eric Adams        laulu
Karl Logan         kitara
Joey DeMaio      basso
Donny Hamzik   rummut

Ps. Keikalla oli kuvauskielto, joten ei kuvia.
Koko kiertueen kuvasatoa löytyy yhtyeen Facebook-sivulta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti