torstai 21. maaliskuuta 2013

Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band - Suistoklubi 15.3.2013


The Beatles oli oman aikansa pop- ja rocksensaatio, jonka musiikki jaksaa ihastuttaa niin vanhaa kuin uuttakin kuulijakuntaa vielä nykypäivänäkin.

Hämeenlinnan Suistoklubilla tarjottiin todellista Beatles-herkkua, kun esiintymään saapui Jiri Nikkisen (mm. ex-Clifters) luotsaama The Beatles Tribute Band.
Yhteen tiedotteen mukaan "Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band esittää kattavan läpileikkauksen The Beatles -yhtyeen tuotannosta oikealla the 60's asenteella ja soundeilla, originaaleista sävellajeista ja alkuperäisillä puvuilla varustettuna!".Ehtiessäni paikalle oli bändi juuri noussut lauteille ja jättäessäni takkia narikkaan kaikui salista herkullinen äänimaailma, "The Beatles" oli saapunut kaupunkiin.
Yhtye näytti lavalla todella hyvälle. Tyylikkäät puvut, lavastus, sekä näyttävät valot loivat esiintymiselle upeat puitteet. Mutta se musiikki... se tempaisi mukaansa.

Tällä tribuuttibändillä oli homma hallussa! The Beatlesin tuotanto on laaja ja sitä Nikkinen joukkoineen käytti hienosti hyväkseen. Kaikille tutut hittikappaleet kuultiin, mutta myös paljon harvinaisempaa ja vähemmän soitettua materiaalia. Nikkinen kertoi ansiokkaasti kappaleiden taustoista ja asialle omistautuminen tuntui olevan todella korkealla tasolla.
Settiin oli valittu myös paljon Beatlesin rocktuotantoa. Yhtyehän tunnetaan tarttuvista pop-iskelmistään, mutta The Beatles oli myös rockbändi, isolla R:llä. Yhtyeen tämä puoli tulikin tällä keikalla todistetuksi erinomaisesti.
Illan keikka oli pitkä, noin kaksi ja puoli tuntia, missä ajassa ehdittiin käydä läpi upean laaja otos tämän klassikkobändin tuotannosta. Aika kului kuin siivillä.
Yksittäisiä kappaleita en lähde tässä nostamaan esiin, sillä ilta oli yhtä juhlaa alusta loppuun. Ja vielä se pakollinen, Suiston soundit olivat taas aivan loistavat. Mahtava ilta upea bändin ja musiikin parissa!
2 kommenttia:

  1. Nikkisen Beatlesiä en ole nähnyt, mutta Porin Teatterin Beatles Storyn aikoinaan olen nähnyt kolme kertaa ja se oli kyllä sellainen elämys, etten usko, että toista kertaa sellaista tulen kokemaan. Porissa tätä musikaalia esitettiin 2002-2004 ja oli kyllä onnistuneet näyttelijävalinnat. Tuntui kuin oikea Beatles oli lavalla. Tämän lähemmäs en Beatlesiä ole päässyt ja tuskin tulen koskaan pääsemäänkään...

    VastaaPoista
  2. Hyvin samankaltaiset fiilikset kuin sinulla jäi tästäkin illasta. Hienoa musiikkia hienosti esitettynä. Tämä bändi kannattaa käydä katsomassa jos Beatlesin musiikki on lähellä sydäntä.

    VastaaPoista