maanantai 7. tammikuuta 2013

Crazy World - Suistoklubi, Hämeenlinna 4.1.2013


Puolisen vuotta sitten julkaistun The Return of the Clown-albuminsa tiimoilta kiertävä Crazy World saapui jälleen myös Suistolle, joten luvassa oli taas hienoa kuultavaa.
Edellisen kerran näin yhtyeen livenä elokuun lopulla Helsingin Tavastialla ja tuolloin keikan pääpaino oli juurikin tuossa uudessa "rock oopperassa". Nyt Suistolla kuultiin toki tätä uuttakin materiaalia, mutta myös kappaleita yhtyeen ensimmäiseltä albumilta, sekä runsaasti lainamateriaalia Led Zeppelinin tuotannosta.

Crazy World ( Mika Järvinen, Lauri Porra, Timo Kämäräinen, Esa Kotilainen ja Anssi Nykänen) tarjosi yleisölleen jälleen huippuviihdettä. Illan setti oli hieno sekä kappalelistaltaan, että myös soitannoltaan. Usein biisit venyivät pitkiksi "jamitteluiksi" ja jokainen bändin jäsen sai runsaasti myös soolotilaa.
Esa Kotilaisen Hammondista irtoava äänimaailma oli kerta kaikkiaan lumoava ja Deep Purple-fanina väkisinkin mieleen hiipi muisto edesmenneen Jon Lordin työskentelystä. Rummut, basso ja kitara tomivat kaikki upeassa sopusoinnussa ja  paketin täydensi Mika Järvisen persoonallinen laulu sekä vauhdikas esiintyminen.


Crazy Worldin oma materiaali toimi livenä tasaisen hyvin, mutta itselleni illan kohokohdat löytyivät Zeppelin-vedoista: Vakuuttavasti jyrännyt Heartbreaker, herkkä Since I've Been Loving You, sekä 20-minuuttiseksi sooloiluksi venynyt Immigrant Song olivat yhtä juhlaa.

Kokonaisuutena keikka oli "vanhakantaisen" rockin juhlaa, jossa ajatukset hiipivät äänimaailman mukana vahvasti 1970-luvun suuntaan. Modernilla otteella tosin. Hieno ilta jälleen kerran.

YouTubesta löytyy keikalta hyvälaatuista tallennetta, josta tässä Immigrant Song.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti