tiistai 1. tammikuuta 2013

Bowmore 10 yo National Garden Festival 1990

Bowmore 10 yo, 40%. National Garden Festival - Gateshead 1990. (5cl)


Tuoksu on täyteläinen ja runsas, jota kypsä tumma hedelmäisyys (sherry) hallitsee. Suklaata, kahvia, lakritsitoffeeta, pehmeä turpeisuus. Hyvä!

Maku on todella pehmeä ja täyteläinen. Runsas hedelmäisyys, kevyt turpeisuus. Vahva katajainen / pihkainen sivumaku rikkoo kokonaisuuden. Taustalla suklaata, toffeeta, raikasta marjaisuutta, mantelia.

Jälkimaku on kuivan sherryinen ja pehmeän turpeinen. lopussa suolaisuutta (lakritsi). Erikoinen pihkan / katajan tms. maku tuntuu outona ja kokonaisuuteen sopimattomana.

Outo tapaus. Tuoksu oli hyvä ja nosti odotukset maun suhteen korkealle, mutta tuo ihmeellinen sivumaku pilasi makuelämyksen. Nyt jäikin kiinnostamaan se, että onko tämä outo makuvivahde ollut viskissä jo sen pullottamisesta lähtien, vai onko se tarttunut jostain vuosien pullossa olon aikana? Ilmeisesti täytyy yrittää etsiä jostain toinen vastaava yksilö ja testata sillä.


Päivitys 19.10.2020

Sain käsiini toisen miniatyyriyksilön ja heti avatessa huomio kiinnittyi siihen, että ulkoisesti virheettömässä kunnossa olevasta ruukusta viskiä oli vuosien saatossa haihtunut melkoisesti.  Viskiä oli jäljellä vain noin puolet sen 5cl tilavuudesta. 

Tuoksussa ja maussa sherryisyys hallitsee pehmeänä ja maukkaana, mutta jälleen tuo aiemman version oudon pihkainen maku hiipii esiin. Tällä kerralla ei kuitenkaan kovin voimakkaana, eli parempi tämä toinen yksilö on. Joku tässäkin kuitenkin mättää, joten epäpuhtaasta mausta ja runsaasta haihtumisesta on helppo päätellä, että tämä keraaminen pikkuruukku ei kyllä ole oikea pakkausmuoto pitkään säilytykseen. Suosittelen siis suhtautumaan näihin mineihin suurella varauksella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti