tiistai 22. tammikuuta 2013

Arran The Devil's Punch Bowl

Maistelussa mielenkiintoinen Arran-pullote. The Devil's Punch Bowl Single Malt koostuu Arranin mallasviskeistä, jotka ovat tislattu vuosina 1996, 1997, 1998 ja 2006. Mukana on viskiä vuonna 1996 täytetyistä ex-Bourbon- ja vuosina 1996-1998 täytetyistä ex-Sherrytynnyreistä sekä myös Arranin turvesavuista viskiä (Peated, Ex-Bourbon, 2006). Sekoitukseen on käytetty yhteensä 24 tynnyriä.

Arran The Devil's Punch Bowl, 52,3%. 6660 bottles, (2012)


Tuoksussa tuntuu nuoren viskin raakuutta ja ylikypsää hedelmää (päärynä, banaani). Kevyt, pistävä ja kirpakka. Valitettavan mitätön. Ajan kanssa tämä tosin hiljalleen paranee ja sherryisyys nousee selvemmin esiin. Turpeisuus pysyy piilossa.

Maku tuntuu tuoksun jälkeen yllättävänkin täyteläiselle ja runsaalle. Kypsä hedelmäisyys on hallitsevaa. Toffeeta, kaakaota, kevyt maltaisuus. Taustalla tasapainoa rikkovaa pistävyyttä. Sherry tuntuu hieman "päälleliimatulle".

Jälkimaku on kuiva, kirpakan hedelmäinen ja hennon suolainen. Maanläheisyyttä (turvetta) nousee nyt esiin. Maku jää melko lyhyeksi.

The Devil's Punch Bowl on jollain tapaa "keskenkasvuinen riiviö", eli han hyviä ja vahvoja piirteitä, mutta tietty tasapainottomuus tätä viskiä vaivaa. Ikää saisi olla enemmän, nyt nuoruus paistaa liikaa läpi. Arran ei ole kuulunut suosikkitislaamoideni joukkoon, eikä tämä viski tuo muutosta asiaan, vaikka "DPB" onkin parempi kuin moni muu maistamani tämän nuoren saaritislaamon tuote.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti