keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Bowmore 1996 16 yo "The First Editions". Bottled for Finland

Tarkastelussa uusi, vain Suomen markkinoille pullotettu Bowmore.

 "The First Editions" Bowmore 1996, 16 yo, 52,8%. Bottled Nov. 2012. Selected and bottled for Finland. Sherry Hogshead, Single Cask Ref. ES 016/02. 297 bottles. Pullottaja Edition Spirits, Maahantuoja Vinoble Oy.


Tuoksu on pehmeän tervasavuinen ja hieman kuminen. Makea sherryisyys on tuntuvaa, muttei liian hallitsevaa. Kevyt yleisilme. Suolaisuutta (lakritsi). Taustalla hieman hapahkoa sitrusta.

Maku on pehmeä ja viski tuntuu yllättävänkin kevyelle. Sherryisyys on makeaa, mutta ei lihaisan täyteläistä, kuten olisin odottanut. Turpeisuus tuntuu hennosti taustalla, mutta savuisuutta saa oikein etsiä. Suolaisuutta, sitrusta.

Jälkimaussa sherryinen makea hedelmäisyys häipyy taustalle ja tilalle nousee hapanta ja kirpakkaa sitrusta (greippi). Turpeisuus säilyy kevyenä. Taustavivahteena tummaa suklaata sekä vahvaa kahvia.

Kokonaisuutena "puhdas" Bowmore, josta häiritseviä sivumakuja ei löydy, ei edes tislaamolleen tyypillistä laventelia.
Sherryisyys jää turhan kevyeksi, eikä ole täysin sulautunut kokonaisuuteen. Jotain "omaa persoonaa" jää tästä pullotteesta myös puuttumaan ja vastaavia tuotteita onkin markkinoilla paljon, eikä tämä yksilö pysty erottautumaan joukosta.
Ei huono viski, mutta ei ikäluokassaan huippukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti