perjantai 21. joulukuuta 2012

Bowmore 1989 22 yo, Blackadder Raw Cask #BF12867

Bowmore 1989 22 yo, 53,6%. Distilled 8.11.1989, bottled 02.2012. Refill Sherry Butt #BF12867. Blackadder Raw Cask, 288 bottles.


Tuoksu on hyvin tyypillinen 1980-luvun lopun Bowmorelle. Hento turvesavu, "karkkimainen" makeus, sekä kypsä trooppinen hedelmäisyys. Sherryn vaikutus ei juurikaan tunnu. Taustalla raikasta mentholia.

Maku on pehmeä ja kermaisen täyteläinen. Makea hedelmäisyys, jonka päälle avautuu kuivahko, hiilimäinen turvesavuisuus. Sitruksista raikkautta. Sherryn vaikutus on edelleen hyvin vaimea. Vaniljaa, aprikoosia, persikkaa. Tammi tuntuu sopivasti taustalla. Öljyinen suutuntuma.

Jälkimaku on raikkaan hedelmäinen ja sopivasti kuivuva. Sitrusta, viinimäistä happamuutta, tammea. Hyvin kevyesti turpeisuutta. Täyteläisyys säilyy kivasti.

Tämä "Refill Sherry Butt" on varmastikin jo aiemmin useaan kertaan käytetty, sillä tyypillisiä sherrykypsytyksen piirteitä ei tästä viskistä löydy. Toisaalta nyt itse tynnyri (tammi) on päässyt tuomaan makua ja kokonaisuus on ihan onnistunut. Makujen tasapaino ja täyteläisyys ovat hyvät. Kokonaisuutena ei mikään "tajunnanräjäyttäjä", mutta hyvä viski kuitenkin.
Makuprofiili on hyvin paljon samankaltainen kuin tässä Douglas of Drumlanrig-pullotteessa, mutta vahvempana ja intensiivisempänä.

(kuva: whiskysamples.eu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti