sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Port Ellen 27 yo 1983, The Whisky Agency

Port Ellen 27yo 1983/2010. 55.6%, The Whisky Agency, Private Stock, Refill Sherry Wood, 96 bottles


Tuoksu on makeahkon hedelmäinen ja runsaan savuinen. Havupuuta, tervaa, lakritsia. Seesteinen ja pehmeä.

Maku on täyteläisen hedelmäinen ja maukkaan turvesavuinen. Luumua, tervaa, grillimakkaraa, tammea, sitrusta, suolaisuutta. Jotain jää kuitenkin uupumaan.

Jälkimaussa hedelmäinen makeus taittuu kirpeäksi ja hieman happamaksi. Sitrusta, tammea, kuivaa turpeisuutta.

Tämä Port Ellen oli selvästi parempi kuin eilen arvioitu High Spririts-pullote, mutta eipä tästäkään kuitenkaan klassikkoa saa tekemälläkään. Jotenkin alkaa olla sellainen fiilis, että Port Ellenin parhaat ajat on jo nähty. Onko parhaat tynnyrit jo pullotettu, vai alkaako ikää olemaan jo liikaa? Vaikea sanoa, mutta fakta on kuitenkin se, että tislaamon sulkemisesta tulee ensi keväänä kuluneeksi jo 30 vuotta, joten väkisinkin varastot hupenevat. Markkinoille tulevien pullojen hinnat nousevat myös kaiken aikaa, joten hyvän hinta-laatusuhteen metsästys alkaa olemaan tämän tislaamon kohdalla jo miltei mahdotonta.

2 kommenttia:

  1. Kun olet pitkään ollut jo pappia kyydissä niin kuinka paljon pitää mennä ajassa taaksepäin, että PE:tä vielä sai edes johonkin kohtuuhintaan? Ovatko nykyiset hinnat aivan viime vuosien juttu, vai onko tilanne ollut vastaava jos pidempään?

    VastaaPoista
  2. Itse olen ostanut ekat PE:ni noin 8-10 vuotta sitten, jolloin hyviä IB-pullotteita sai +-100€ hintaan. Esimerkiksi Douglas Laing pullotti tuolloin todella hienoja Sherrycaskeja.
    Ekat kolme OB-releasea(2001-2003)olivat n.150€ hintaluokassa. Siitä on tultu sitten tasaisesti ylöspäin niin, että tänä syksynä julkaistu sarjan kahdestoista pullote maksaa jo yli 700€.

    VastaaPoista