torstai 11. lokakuuta 2012

Lacuna Coil - Nosturi, Helsinki 9.10.2012


Italialainen, melodista metallimusiikkia esittävä Lacuna Coil on keikkaillut maassamme muutamaan otteeseen aiemminkin, mutta aina jostain syytä olen onnistunut nuo keikat missaamaan. Nyt, sateisena ja synkkänä lokakuun iltana oli aika paikata tämä puute, kun yhtyeen Dark Legacy-nimeä kantava kiertue starttasi Helsingin Nosturista.


Lähtökohdat illan keikalle eivät olleet aivan ihanteelliset. Nosturiin oli saapunut yleisöä arviolta noin puolet salin kapasiteetista ja tämän lisäksi yhtye oli kokenut menetyksiä vakiokokoonpanossaan. Bändin basisti oli potemassa käsivammaa, kun taas rumpali oli saanut määräyksen pysyä kotonaan hoitamassa perheeseen juuri syntynyttä pienokaista.
Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä, joten rumpupallille oli hankittu tuuraaja pikahälytyksellä ja basistin tontilla hyödynnettiin nykytekniikan suomia mahdollisuuksia niin, ettei oikean basistin puuttumista keikan aikana musiikillisessa mielessä edes huomannut.


Heti avausbiisistä "I Don't Believe in Tomorrow" lähtien yhtye oli huikeassa vedossa. Kirkkaat, mutta juuri sopivan muhkeat soundit yhdistettynä Cristina Scabbian ja Andrea Ferron maukkaaseen duettolaulantaan takasivat viihtyvyyden. Yhtyeen "keulakuva" Christina Scabbia on lavalla todella säteilevä ja valovoimainen tähti, tuoden upeaa kontrastia muuten niin miehiseen metallirintamaan.


Täydet kaksi tuntia kestänyt konsertti jakautui varsin toimivasti  kolmeen osaan. Alun sähköisten tulkintojen jälkeen keikan puoliväliin oli sijoitettu upea akustinen osio, jossa yhtye pääsi esittelemään monipuolisuuttaan. Tämä viisi kappaletta sisältänyt tunnelmallinen setti olikin aivan huikea. Herkissä kappaleissa Scabbian kirkas ääni pääsi todella oikeuksiinsa ja akustisten kitaroiden luoma äänimaailma oli lähes henkeäsalpaavan maagista.


Tämän upean puolituntisen jälkeen pistettiin jälleen töpselit seinään ja loppu mentiin alun tavoin vahvan metallisissa soinneissa. Studiolevyiltä kuunneltuna Lacuna Coilin kappalemateriaali tuntuu ajoittain hieman tasapaksulta, mutta livetilanteessa ei moitteen sijaa löytynyt tässäkään suhteessa. Settilista oli koottu erittäin hyvin ja monipuolisesti. Kun keikan lopetuskin (värisyttävä "My Spirit") oli tyylikäs, ilman "pakollisia" encoreita, oli loistava ilta hienosti paketissa.

Kerrassan upea keikka, joka nouseekin ehdottomasti yhdeksi parhaista tänä vuonna näkemistäni esityksistä!

Setti:

1. I Don't Believe in Tomorrow
2. I Won't Tell You
3. Kill the Light
4. Senzafine
5. Heaven's a Lie
6. Self Deception
7. Entwined
8. To the Edge
9. Give Me Something More

Acoustic:
10. Falling Again
11. Closer
12. Within Me
13. End of Time
14. Shallow Life


15. Our Truth
16. Upsidedown
17. To Live Is to Hide
18. Fragile
19. Swamped
20. No Need to Explain
21. Survive
22. Trip the Darkness
23. Spellbound
24. My Spirit





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti