tiistai 28. elokuuta 2012

Strathisla 1976/2004, Samaroli

Strathisla tunnettaneen parhaiten blended-viski Chivas Regalin sydämenä, mutta myös Single Malt-pullotteita näkee markkinoilla jonkun verran. Itselleni tämän tislaamon pullotukset eivät ole aiemmin tarjonneet kovinkaan suuria makuelämyksiä, mutta entäpä nyt, kun lasissa on iäkäs yksilö arvostetulta pullottajalta?

Strathisla 1976, 45%. bottled 2004. Cask No. 3480. Samaroli, 276 bottles.


Tuoksu on "raskas". Kuivattuja sekahedelmiä, turpeisuutta, eukalyptusta, tammea. Taustalla heinää, kosteaa lehtipuumetsää ja mukavaa mausteisuutta (kaneli, inkivääri, kardemumma).

Maku on mehukas ja maukas. makea herkullinen hedelmäisyys, hento turpeisuus, raikas sitrus/mentholi. Tammi tuntuu kauniista taustalla. Esiin nousee myös suolaisuutta sekä hieman outoa lääkemäisyyttä (haavanpuhdistusaine).

Suutuntumaltaan mukavan öljyinen jälkimaku on suussa sulava. Kypsien hedelmien makeutta, sitrusten kirpeyttä (appelsiininkuori). "Jouluisia" mausteita, tammea, kevyt turpeisuus. Lääkemäisyys (yskänlääke) häiritsee hieman.

Hyvä ja maukas Strathisla, joskin lääkemäiset vivahteet rikkovat tasapainoa harmillisesti. Paras maistamani Strathisla joka tapuksessa, ainakin toistaiseksi...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti