sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Smoke on the Water ja sekoiteviskit: Highland Queen

Highland Queen Blended-viskin kerrotaan syntyneen vuonna 1893 ja sekoitteen mallasviskiosuuden on väitetty olevan 30-35 prosentin luokkaa. Mukana olevista mallasviskitislaamoista ainakin Glen Morayn ja Glenmorangien nimet ovat nousseet esiin tämän sekoitteen yhteydessä. Highland Queen löytyy nykypäivänä myös Alkon valikoimasta, mutta nyt käsittelyssäni on hieman vanhempi versio..

Highland Queen, 40%. Bottled 1964. 


(This blended whisky was bottled on 20/1/1964 by Macdonald&Muir Ltd., Leith, Scotland. What the label says: "the basis of this whisky is the matured product of two of the finest malt distilleries in the Scottish Highlands, Glen Moray-Glenlivet and Glenmorangie of which we are the proprietors").

Tuoksu on "syvä" ja voimakas. Tuhti maltaisuus, kuivattuja sekahedelmiä, hennosti turpeisuutta, märkää heinikkoa. Pehmeä ja hyvin tasapainoinen.

Runsas maku on eksoottinen sekoitus kypsää hedelmäisyyttä sekä suhteellisen runsasta turvesavua. Suutuntuma on todella öljyinen. Maukas ja täyteläinen runko, sekä blendiksi jopa raskaita makuja sisältävä makuprofiili.

Jälkimaku on makean sitruksinen, hieman karamellimainen (poltettua sokeria), turvesavuinen ja vahvuutensa hyvin säilyttävä.

Vahva ja maukas blendi, joka menisi aivan täydestä mallasviskinä. Erittäin hyvää!

(Kuva ja englanninkielinen esittelyteksti: whiskysamples.eu)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti