keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Smoke on the Water ja sekoiteviskit: White Horse

Pitkät perinteet omaava White Horse on tämän päivän blendimme. Merkki sai alkunsa jo vuonna 1861 ja nimi napattiin Edinburghissa toimineesta White Horse Cellar Inn kievarista.
White Horsen sekoitus sisältää 60% jyväviskiä ja 40% mallasviskiä. Mallasviskitislaamoista mukana on kerrottu olevan ainakin Lagavulin, Caol Ila, Talisker, Linkwood, Craigellachie ja Glen Elgin. Suhteellisen savuista viskiä on siis odotettavissa, vai onko sittenkään...


White Horse, 40%

Tuoksu on raa'ahko. Kypsää, hieman äitelänkin makeaa hedelmää sekoittuneena kuivaan viljaisuuteen. Hyvin hennosti turvesavua. Höh, vaisú ja jopa tympeä avaus.

Maku on pehmeä, kevyehkö ja selvästi parempi kuin todella heikko tuoksu. Kypsää hedelmää, siirappista makeutta, kuivaa mallasta, puhdasta viljaa. Hieman kitkerää turvesavua, jossa hyvällä mielikuvituksella voi aistia Lagavulinin vaikutuksen. Runko kaipaisi lisää voimaa, nyt se jää liian ohueksi.

Jälkimaku on lyhyt ja maultaan todella vaatimaton. Hedelmäisyys säilyy suhteellisen makeana, mutta taustalta nouseva tunkkaisuus rikkoo tasapainon. Edelleen varsin hentoa savuisuutta.

Tusinablendi, joka ei pysty erottumaan edukseen muista kaltaisistaan. Heikko esitys. Odotuksia herättänyt savuisisten mallasviskien nimellisesti runsas osuus jäi tässä sekoituksessa sekin hyvin vaatimattomaan rooliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti