maanantai 14. toukokuuta 2012

Smoke on the Water ja sekoiteviskit: Sandy Macnab's

Sandy Macnab's oli vuonna 1992 suljetun Lochside-tislaamon sekoiteviskimerkki. Tämän viskin koostumuksesta ei juuri tietoa löydy, mutta koska Lochside valmisti tislaamossaan sekä mallas- että jyväviskiä, voimme olettaa pääainesosien olevan peräisin tislaamon omasta tuotannosta. Viskin päämarkkina-alue oli eteläisessä euroopassa ja siellä etenkin Espanjassa. Milloin Sandy Macnab'sia tehtiin, on myös itselleni hieman hämärän peitossa, mutta 1970-1980 luvuille tämän veikkaisin ajoittuneen.


Sandy Macnab's, 43%. (4.6cl mini). Macnab Distilleries Limited, Lochside Distillery, Montrose, Scotland.


Tuoksu on runsaan vaniljainen ja miellyttävän mausteinen. Hento turvesavuisuus, makeaa kukkaisuutta, pehmeän hedelmäisiä sävyjä. Aromikas vanilja hallitsee. Hyvä!

Maku on pehmeä ja makean hedelmäinen. Vaniljakastiketta, kevyesti toffeeta, raikkaita keltaisia hedelmiä. Makeaa vihreää teetä, raikkaita tuoreita yrttejä, lakritsia. Kevyt turvesavuisuus ja öljyinen suutuntuma.

Jälkimaku on herkullinen ja mukavan pitkä. Vanilja, raikas ja hieman kirpakka hedelmäisyys sekä puhdas kuivahko viljaisuus muodostavat oikein tyylikkään yhdistelmän.

Erittäin hyvä ja "kypsä" blendi. Hieno makukirjo sekä makujen tasapaino. Herkullinen viski, josta löytyy paljon (hyviä) yhtymäkohtia Lochsiden Single Malt viskeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti