sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Smoke on the Water ja sekoiteviskit: Johnnie Walker

Nyt maistelussa yksi maailman myydyimmistä skottiviskeistä, ellei jopa se kaikkein myydyin: Johnnie Walker Red Label.

Red Label on ollut yhtiön valikoimassa jo vuodesta 1909 lähtien. Sekoitukseen on käytetty jyväviskin ja keveiden mallasviskien ohella myös tuhdimpaa, runsaan savuista mallasviskiä (mm. Caol Ila), joten viskin makuprofiili muodostuu suhteellisen voimakkaaksi.Johnnie Walker Red Label, 40%. (5cl mini, 2011)

Tuoksu on runsaan hedelmäinen ja "raaka". Pistävä ja hieman kitkerä. Kuivaa maltaisuutta, suolaisuutta, hento savuisuus. Vaisu ja erittäin nuoren oloinen.

Maku on ohut ja valitettavan "blendimäinen". Liimaa, tuoretta maalia, hieman hedelmäisyyttä sekä mallasta. Kohtalaisen vahva turvesavuisuus tuo sentään jotain särmää.

Jälkimaku on onneksi lyhyt.

Todella heikko esitys maailmanluokan brändiltä. Raaka ja epämiellyttävä kokonaisuus, joskin jotain plussaa täytyy antaa viskin melko rotevasta rungosta. Savuisten viskien osuus sekoituksessa pitää tätä edes jotenkin pystyssä

Reilut kymmenen vuotta sitten Red Labelin kerrottiin sisältävän 4 - 6 vuotiaita jyväviskejä ja 5 - 10 vuotiaita mallaviskejä.  Mikähän mahtaa olla koostumus nykypäivänä? Ainakin viskin maun perusteella arvioituna voisi olettaa, että painopiste on siirtynyt selvästi nuoremmaksi.
Muistikuvien mukaan yhtiön iäkkäämmät sekoitukset ( esim. Black, Gold ja Blue Label) tarjoavat huomattavasti enemmän kuin tämä perusversio, mutta valittavasti tähän hätään ei nyt näitä iäkkäämpiä tuotteita maisteluun löytynyt. Ehkäpä palataan aiheeseen jossain vaiheessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti