perjantai 11. toukokuuta 2012

Smoke on the Water ja sekoiteviskit: Cutty Sark, osa 2.

Jatketaan vielä parilla hieman iäkkäämmällä Cutty Sarkilla.

Cutty Sark 12 yo, 43%. (50ml mini)


Tuoksu on raikas ja sitruksinen. Keväistä lehtipuumetsää, hieman suolaisuutta. Kypsää hedelmää, vaniljaa, makeaa hunajaa.

Maku on pehmeä ja melko täyteläinen. Kirpakka sitruksisuus tuntuu hieman hyökkäävälle, kunnes kypsä hedelmäisyys nousee taustalta esiin. Kuivahkoa mallasta, tuoretta heinää.

Jälkimaku on raikas, mutta jää hieman latteaksi. Maku ei oikein jaksa kantaa loppuun asti ja "huipennus" jää vaisuksi.

Ihan ok, muttei kuitenkaan sen suuremmin säväyttävä.Cutty Sark 18 yo, 43%. (50ml mini)


Tuoksu on runsas ja pehmeän täyteläinen. Toffeeta, kypsää hedelmää, sherryä. Makea maltaisuus, sitruksinen raikkaus.

Maku on täyteläinen ja erittäin pehmeä. Kypsiä keltaisia luumuja, sherryistä makeutta, valkosuklaata, makeaa kukkaisöljyä, vaniljaa. Tyylikäs ja hienostunut.

Jälkimaku kuivuu kauniisti ja makean hedelmäisyyden takaa paljastuu kauniin puhdas mallas/vilja, sekä hento tamminen vivahde.

Tyylikäs ja kaunis blendi. Hyvä osoitus siitä, että kevytkin viski voi olla todella maukasta. Erittäin hyvää!


Jos Cutty Sark, tai sekoitevisken maailma yleensäkin kiinnostaa, niin viime vuonna Cutty Sarkin tarina koottiin upeaksi kirjaksi. Tämä kirja, Cutty Sark - The making of a Whisky Brand onkin varsin näyttävä teos, joka tarjoaa hyvän katsauksen tämän suositun brändin historiaan sekä nykypäivään. Myös blendauksen saloja raotetaan, sekä esitellään merkittävimmät mallasviskitislaamot, jotka tuottavat tärkeän osan Cutty Sarkin valmistamiseen tarvittavista viskeistä. Erittäin hyvä ja asiapitoinenkin teos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti