torstai 12. huhtikuuta 2012

Old Pulteney 17 yo vs. 30 yo

Toisena Old Pulteneyn parivertailuna laseissa 17- ja 30-vuotiaat.

Old Pulteney 17 yo, 46%, (2010)

Tuoksu on raikas. Raa'ahkoa trooppista hedelmäisyyttä, sitruksista kirpeyttä. Runsaasti vaniljaa, kookosta. Kirpakka.

Maku on kirpeän hedelmäinen ja maukas. Kypsiä trooppisia hedelmäiä, "nallekarkkeja", vaniljaa. Appelsiinin raikkautta, kukkaisöljyä.

Jälkimaku on todella miellyttävä ja pitkähkö. Makeaa kukkaisuutta, hedelmäkarkkeja. Taustalla kuivaa maltaisuutta ja hyvin vähän turpeisuutta. Mintun raikkautta.

12- ja 21-vuotiaiden jälkeen tämä viski tarjosi yllätyksen maukkaan makealla ja puhtaan raikkaalla tavalla.  17 yo:n makuprofiili olikin selkeästi enemmän mieleeni. "Karkkiviski". Hyvää.


Sitten tälle vertailukohtana 30-vuotias..


Old Pulteney 30 yo, 40,5%, (2011)

Tuoksu on kaunis. Maukas hedelmäisyys (ananas, persikka, makea appelsiini, aprikoosi...). Mintun raikkautta, puhdasta tuoretta tammea. Kukkaisöljyä. Runsaan aromaattinen ja tyylikäs. Huippu!

Maku on pehmeä ja kevyehkö. Kaunis "keltainen" hedelmäisyys, tammi, hunaja. Kevyt suolainen vivahde. Tuoksun perustella olisin odottanut enemmän vivahteikkuutta.

Jälkimaku on "ohut", kirpakan hedelmäinen ja sopivasti tammen sävyttämä. Pituutta mukavasti, mutta osa mausta jotenkin oudosti latistuu ennen aikojaan.

Mahtavan hieno tuoksu, mutta maku ei aivan pääse samaan. Tyylikäs iäkäs viski kuitenkin.

Parivertailussa 30 yo oli selkeästi edellä tuoksussa, mutta maussa puntit tasoittuivat selvästi. Hinta-laatusuhteessa 17 yo voittaa ylivoimaisesti ja niinpä sille kirjataan myös tämän parivertailun voitto.


(Pullojen hinnat: 17 yo noin £50 / 30 yo  noin £250)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti