keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Judas Priest & Hammerfall - Jäähalli, Helsinki 22.4.2012


Judas Priestin pitkä Epitaph-maailmankiertue alkaa olemaan pikkuhiljaa päätöksessään. Viime kesän Tampereen Sauna Open Air-festivaaleilla yhtye esitteli kiertueen alkutaipaleella uuden kitaristinsa, kun yhtyeen perustajajäseniin kuuluva K.K. Downing oli jättänyt bändin juuri ennen kiertueen alkua. K.K:n suuret saappaat perinyt Richie Faulkner kuitenkin valloitti pirteällä ja ennakkoluulottomalla esiintymisellään ja koko yhtye tuntui olevan vahvassa vedossa.

Nyt, lähes 11 kuukautta myöhemmin oli aika tarkistaa tilanne uudelleen, kun Priestin kiertuekoneisto pysähtyi toistamiseen maahamme. Suunnaksi siis Helsingin jäähalli, jossa ensimmäisenä lauteille kipusi Ruotsalainen Hammerfall.

Hammerfall

Vuonna 1993 perustettu Hammerfall on tahkonnut omaa powermetalliaan tasaisen varmasti ja julkaistuja albumeitakin on kertynyt jo kymmenkunta. Jäähallin lavalla nähtiin rutinoitunut bändi, joka tarjosi 45 min. annoksen keskitien perusheavya. Suurimman huomion keikassa tarjosivat bassosoundit, jotka oli ruuvattu Spinal Tap-tyyliin asentoon 11 tai jopa yli. Bassot jyräsivät läpi kaikesta mahdollisesta ja tärisyttivät niin hallia kuin kropan joka solua ja lihastakin. Hurja äänimaailma, mutta kuitenkin ihan hyvä avaus illalle.

Sitten lavalle Judas Priest.


Rob Halford
Priestin setti oli säilynyt samana kuin kesällä Tampereellakin, mutta se ei tahtia haitannut. Avauskaksikko Rapid Fire / Metal Gods jyräsi vakuuttavasti ja bändi tuntui olevan pitkän kiertueen loppupuolellakin edelleen kovassa vireessä. Kesällä valoisuudesta kärsinyt valoshow nousi nyt odotetun upeana esiin lasereiden, liekkien, yms. tehosteiden sävyttäessä esitystä. Laulaja Rob Halford osoitti jälleen olevansa yksi maailman parhaista heavyvokalisteista, vahva ja energinen esitys.
Judas Priestin se suurin hitti, Breaking the Law, tarjosi Halfordille pienen hegähdystauon yleisön laulaessa koko kappaleen.

Richie Faulkner
Kitaristikaksikko Glenn Tipton / Richie Faulkner toimivat yhdessä ehkä vielä Saunaakin paremmin ja ainakin Faulknerin otteista paistoi vapautuneisuus ja todellinen esiintymisen ilo. Tiptonin, sekä basisti Ian Hillin rutiinitasokin on sitä luokkaa, ettei toivomisen varaa juuri jäänyt.
Scott Travisin rumpusoololla alkanut tappavan tehokas Painkiller päätti varsinaisen setin ja oli yksi konsertin kohokohdista.

Pienen tauon jälkeen aina upea Hellion/Electric Eye, sekä Halfordin moottoripyörän selässä laulama Hell Bent For Leather pitivät tunnelman korkealla. You've Got Another Thing Comin' ja vihoviimeisenä, hieman ennen puoltayötä kuultu Living After Midnight päättivät tämän vahvan ja reilusti yli kaksi tuntia kestäneen heavyjuhlan.

Glenn Tipton

Judas Priestin Epitaph-kiertue päättyy toukokuun 26. pv Lontoon Hammersmith Apolloon, jonka jälkeen tulevaisuus on avoin. Yhtye on ainakin ilmoittanut, että meneillään oleva kiertue jää heidän viimeisekseen. Jos Judas Priestin musiikista nautittiin nyt livenä Suomessa viimeistä kertaa, olivat jäähyväiset ainakin kunniakkaat, niin kovassa vedossa ryhmä täällä esittäytyi.Setti:
Rapid Fire
Metal Gods
Heading Out to the Highway
Judas Rising
Starbreaker
Victim of Changes
Never Satisfied
Diamonds & Rust
Dawn of Creation / Prophecy
Night Crawler
Turbo Lover
Beyond the Realms of Death
The Sentinel
Blood Red Skies
The Green Manalishi
Breaking the Law
Painkiller
The Hellion / Electric Eye
Hell Bent for Leather
You've Got Another Thing Comin'
Living After Midnight


2 kommenttia:

  1. Harmittaa, kun en ollut Helsingissä tuolloin. Huomasin vasta lauantaina (missä oli mainonta?), että JP heitti keikan sunnuntaina Helsingissä ja silloin oli jo liian myöhäistä. Olisin kyllä ilomielin poikani kanssa käynyt tämän tsekkaamassa; varsinkin kun lippujen hinta ei ollut mitään Eagles-luokkaa. British Steel Rules.

    VastaaPoista
  2. Tämä keikkahan myytiin nopeasti lähes täyteen, eli varmaankaan siksi ei mainontaa myöhemmin paljon ollut. Harmi ettet paikalle päässyt, saattoihan tämä olla yhtyeen viimeinen esiintyminen Suomessa..

    VastaaPoista