perjantai 2. joulukuuta 2011

Vuoden viskiteko 2011

Suomen Mallaswhiskyseura ry. valitsi vuoden suomalaisen viskiteon

2.12. – Suomen Mallaswhiskyseura ry. valitsi ensimmäistä kertaa vuoden suomalaisen viskiteon. Tunnustuksen tarkoituksena on nostaa esiin suomalaiseen viskikulttuuriin positiivisesti vaikuttaneita henkilöitä ja toimijoita.

Vuoden 2011 suomalaiseksi viskiteon tekijäksi on valittu ravintoloitsija Thomas Aschan ja ravintola Gallows Bird. Tunnustus annettiin ”Uisge 2011” -viskifestivaalien järjestämisestä.

Kuluvan vuoden helmikuussa järjestetty ”Uisge 2011” oli Suomen ensimmäinen oikea viskitapahtuma, jossa maahantuojat, harrastajat ja muut viskistä kiinnostuneet kokoontuivat tavalla, jota ei Suomessa ollut aikaisemmin nähty. Sellaisenaan se oli suuri virstanpylväs suomalaisessa viskikulttuurissa ja nosti viskitietoisuuden- ja kiinnostuksen Suomessa uudelle tasolle.

Thomas Aschan uskoi siihen, että tämänkaltaiselle tapahtumalle on myös Suomessa kysyntää ja uskalsi panostaa tapahtuman toteuttamiseen. Uisge 2011 osoittautuikin suureksi yleisömenestykseksi kun yli tuhat viskin ystävää kokoontui kaksipäiväisen tapahtuman aikana tutustumaan viskikulttuuriin.

Kunniakirja vuoden 2011 suomalaisesta viskiteosta luovutetaan sen saajalle 15.12.2011 järjestettävässä Suomen Mallaswhiskyseuran tilaisuudessa.
---
Suomen Mallashiskyseura ry. on vuonna 1998 perustettu edistämään skotlantilaista viskikulttuuria suomalaisessa ruoka- ja juomakulttuurissa. Seura kerää tietoa viskien valmistuksesta, käyttötavoista, historiasta, tislaamoista, raaka-aineista sekä henkilöistä, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet whiskykulttuurin kehittymiseen.

Valtakunnallisesti toimivaan seuraan kuuluu n. 350 jäsentä ja sillä on paikallisklubeja useilla paikkakunnilla.

Lisätietoja internetissä: www.mallaswhiskyseura.fi

Lisätietoja antavat:

Antti Tuurala
Presidentti
Suomen Mallaswhiskyseura ry.
p. 040 516 9541
antti@mallaswhiskyseura.fi

Mika Jansson
Pääsihteeri
Suomen Mallaswhiskyseura ry.
p. 040 7072 472
mail@mallaswhiskyseura.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti