keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Saxon, Anvil, Crimes of Passion - Nosturi, Helsinki 4.12.2011

Saxon

Pitkän linjan brittiyhtye Saxon heitti kesällä vakuuttavan keikan Tampereen Sauna Open Airissa, joten odotukset tähän joulukuiseen Nosturin keikkaan olivat korkealla. Yleisöä oli pimeänä sunnuntai-iltana paikalla täysi sali, konsertti oli loppuunmyyty jo ennakkoon.

Ennen Saxonia lavalla nähtiin kuitenkin muutakin mielenkiintoista, kuten pitkän työn heavymusiikin parissa tehnyt kanadalainen Anvil, sekä illan aloittanut uusi brittituttavuus Crimes of Passion.

Crimes of Passion

Crimes of Passion avasikin illan hyvin ja bändin melodinen heavy toimi livetilanteessa mallikkaasti. Tällä yhtyeellä on kasassa paljon hyviä elementtejä, mutta tie menestykseen tullee olemaan kovan työn takana, sillä tällä kappalemateriaalilla ei valitettavasti vielä erotuta tarpeeksi muista vastaavista yhtyeistä.

Anvil

Anvil oli Saxonin ohella odotettu tapaus, sillä hieman "surullisenkuuluisan" maineen omaava bändi on saanut mukavasti näkyvyttä ja mainetta vuonna 2008 julkaistun dokumenttielokuvan muodossa, joka on nähty myös Suomen tv:ssa ainakin pariinkin otteeseen. "Spinal Tap"-klassikon henkinen leffa onkin valloittanut hevikansaa ympäri maailman.

Anvilin keikka Nosturissa olikin erittäin hyvä ja viihdyttävä. Laulaja-kitaristi Steve "Lips" Kudlow valloitti vilpittömän oloisella ja iloisella esiintymisellä, rytmiryhmän (Glenn Five, basso ja Robb Reiner, rummut) säestäessä mallikkaasti taustalla.
Vajaan tunnin setissä kuultiin niin uutta kuin vanhaakin Anvilia ja yleisö oli koko keikan ajan varsin hyvin mukana. Kappalemateriaalin laadukkuus ei ole ikänä ollut Anvilin suurimpia vahvuuksia, mutta livetilantessa hyvällä asenteella ja esiintymisellä paketti toimi enemmän kuin hyvin. Yhtyeen suurin "hitti" Metal on Metal ei kuulu heavyrockin suuriin kulmakiviin, mutta Nosturissa tämä Anvilklassikko nosti tunnelman kattoon.


March of the Crabs
666
Juggernaut of Justice
Winged Assassins
Mothra
Thumb Hang
Swing Thing
Fuken Eh!
Metal on MetalPienen tauon jälkeen lavalle asteli Saxon, todella tylsän ja pitkän intronauhan saattelemana. Tylsyys jäikin tuohon introon ja avausbiisistä Hammer of the Gods aina pari tuntia myöhemmin viimeisenä kuultuun Princess of the Nightiin ei kyllästymisestä ollut tietoakaan.


Yhtye on vakuuttavan kovassa vireessa ja laulaja Biff Byford joukkoineen pystyi säilyttämään hengästyttävän energiatason koko parituntisen ajan. Setissä oli mukana paljon uusimman Call to Arms levyn materiaalia ja hyvä niin, sillä levyltä löytyy varsin edustuskelpoista soitettavaa. Upea nimibiisi Call to Arms soi jylhänä ja upeana. Soundit keikalla olivat erittäin hyvät ja kirkkaat, huolimatta kovasta äänenvoimakkuudesta. Soitettuja kappaleita tukivat Biff Byfordin selkeät välispiikit ja kappaleiden esittelyt. Kuvasipa mies yleisöä omalla videokamerallaankin, (lopputulos nähtäneen netissä lähiaikoina). Keikan loppupuolisko oli varattu 1980-luvun materiaalille, jossa Saxonklassikot seurasivat toistaan henkeäsalpavan tehokkaasti ja keikka onnistui täyttämään kaikki odotukset. Saxon mallia 2011 on todella kova!Hammer of the Gods
Heavy Metal Thunder
When Doomsday Comes (Hybrid Theory)
Never Surrender
Chasing the Bullet
Motorcycle Man
Back in '79
Solid Ball of Rock
To Hell and Back Again
I've Got to Rock (To Stay Alive)
Call to Arms
Rock the Nations
Demon Sweeney Todd
The Eagle Has Landed (Yleisön valinta, vaihtoehtona oli "Broken Heroes")
Mists of Avalon
Power and the Glory
Denim and Leather
And the Bands Played On
Wheels of Steel
Encore:
Crusader
747 (Strangers in the Night)
Encore 2:
Strong Arm of the Law
Princess of the Night

• Biff Byford -- Vocals
• Doug Scarratt -- Rhythm guitar
• Paul Quinn -- Lead guitar
• Nigel Glockler -- Drums
• Nibbs Carter -- Bass


Nosturin ilta tarjosi siis kolme hyvää bändiä ja neljä tuntia heavyn juhlaa, joten 25 euron pääsylipulle sai todella vastinetta ja vähän enemmänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti