keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Glenfarclas 8 yo (1960's) & Glendronach 8 yo (1970's)

Kaksintaistelussa vuosikymmeniä sitten nuorina pullotetut Glenfarclas & Glendronach


Glenfarclas 8 yo, 70 Proof / 40%, 75cl, 1960's. Glenfarclas Glenlivet Distillery




Tuoksu on mukavan kevyt ja makea. Trooppista hedelmää, viinikumimakeisia, valkosuklaata, sekä tuoretta minttua. Kuivahkoa sherryisyyttä, (fino), karamellisoitua sokeria. Todella pehmeä ja miellyttävä. 

Maku on pehmeä, täyteläinen ja runsaan suklainen. Kuiva sherryisyys hallitsee. Runsas maltaisuus, kohtuullisen voimakas suolainen vivahde sekä kypsä hedelmäisyys muodostavat tasapainoisen kokonaisuuden. Taustalla raikkaita yrttejä ja kukkaisuutta.

Jälkimaku on hieman kitkerän yrttinen ja runsaan maltainen. Huomattavan kuiva sherryisyys jatkuu selkeänä. Tummaa suklaata.

Hyvä ja maukas nuori Glenfarclas, joskin ehkä hieman "raakile". Varsinkin jälkimaku kitkeröityy aavistuksen liikaa.


Glendronach 8yo, 43%, OB by W.M. Teacher & Sons, 75cl, bottled mid 1970's.

Tuoksu on runsas, pehmeän aromikas ja kypsän hedelmäinen. Tummaa suklaata, makeita hedelmiä - luumu, rusina, taateli. Taustalla "puhdas" kuivahko maltaisuus. Alkoholiprosenttiin nähden voimakas ja täyteläinen. 


Maku on erittäin pehmeä ja todella täyteläinen. Maukas sherryisyys on suussasulavaa ja yhdistyy kauniisti suklaan, sekä maltaisuuden kanssa. Fariinisokeria, pihkaa, hennosti turvetta, kinuskia.


 Jälkimaussa sherryisyys kuivahtaa hieman happamaan suuntaan ja maltaisuus nousee vahvemmin esiin. Taustalla sitruksista kirpeyttä. Nuori ikä tuntuu terävyytenä. 

Hyvä ja maukkaan sherryinen viski tämäkin. Tasapainoinen makuprofiili, lukuunottamatta hieman liian teräväksi kääntyvää loppumakua.

Mukava ja historiallinen parivaljakko, jotka kuitenkin nykypäivän hintojensa puolesta sopivat paremmin keräilijöiden hyllyyn kuin juotavaksi. Molemmissa huomionarvoista olivat alhaisista alkoholiprosenteista huolimatta varsin voimakkaat ja täyteläiset makuprofiiilit. Glendronach oli tästä hyvin samankaltaisesta kaksikosta se täyteläisempi ja tasapainoisempi esitys, joten sille kirjataan kaksintaistelun voitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti