perjantai 2. syyskuuta 2011

Caperdonich 38 yo 1972, The Whisky Agency

Viime helmikuun UISGE 2011-tapahtumassa Duncan Taylorin pullottama vuoden 1972 Caperdonich valittiin tapahtuman parhaaksi Highlandviskiksi. Suuria kehuja harrastajien keskuudessa on kerännyt myös nyt tarkastelussa oleva The Whisky Agencyn pullotus.

Caperdonich 38 yo 1972, 58,4%. Bottled 2011, Refill Sherry Hogshead. The Whisky Agency - The Perfect Dram, 145 bottles.

Tuoksu on monimuotoinen: Kevyttä ja raikasta, mutta toisaalta täyteläistä ja kypsän hedelmäistä. Toffeeta, mustaherukkaa, reilusti tammea, trooppista hedelmää, kukkaisuutta.

Maku on upea ja huikean voimakaspiirteinen. Vahvasta alkoholiprosentista huolimatta viski tuntuu mukavan pehmeälle ja suussa sulavalle. Makukirjo on huikea, - kaakaota, kypsää mehukasta hedelmää, sitruunateetä, kirpakkaa herukkaa, vaniljaa, toffeeta, makeaa kukkaisöljyä, sekä tammea.

Jälkimaku on pitkä ja kaunis. Tyylikäs tammi tuntuu miellyttävänä, hedelmäkaramellimaisen makeuden tuodessa vivahteikkuutta. Suutuntuma säilyy pitkään öljyisenä. Hieman katkera yrttisyys nousee lopussa ehkä turhan vahvana esiin.

Voimakaspiirteinen, maukkaan hedelmäinen ja herkullinen viski. Muistikuvien (ja muistiinpanojen) mukaan "UISGEN" Duncan Taylor-pullotus oli kuitenkin vielä aavistuksen tätä parempi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti