maanantai 25. heinäkuuta 2011

Springbank 12 yo Claret Wood

Testissä vahvan viinimäisiä piirteitä omaava Springbank.

Springbank 12 yo Claret Wood, 54.4%. Distilled May 1997, bottled February 2010, 9360 bottles. (7 years refill bourbon, 3 years fresh claret, 2 years re-charred casks).

Väriltään kauniin oranssisen viskin tuoksu on makeahkon viinimäinen, hieman pistävä ja hyvin hennon savuinen. Taustalla kevyen suolainen vivahde.

Mukavan voimakas maku alkaa hieman hapahkon viinin hallitsemana. Hedelmäisyyttä, joka tuo mieleen happaman omenan, tai jopa käyneen omenamehun. Kuivaa maltaisuutta ja hieman sitruksista kitkeryyttä. Taustalla reipas suolaisuus, sekä tammea. Tuoksussa tuntunut savuisuus on häipynyt lähes olemattomiin.

Jälkimaku on hapan, (edelleen se käynyt omenamehu), kitkerän sitruksinen sekä kuivan vaniljainen. Suolaisuus nousee takaa jälleen esiin ja kuiva savu muistuttaa taas olemassaolostaan. "Tiukka" ja lopussa aivan liian kuiva.

Hapan, viinikypsytyksen hallitsema ja liikaa epämiellyttäviä makuvivahteita omaava Springbank. Tältä tislaamolta on on tullut vuosien varrella todella hyviäkin pullotteita, mutta tämä ei ole yksi niistä - ainakaan omaan makuuni. Paljon kehujakin tämä viski on kerännyt, joten vahvasti mielipiteitä jakavasta pullotteesta on kyse.

1 kommentti:

  1. Eipä se vanhan liiton Springbankeille vedä todellakaan vertoja, mutta nyky-bankkien joukossa ihan jees, ellei tuota viinikypsytystä karsasta.

    VastaaPoista