perjantai 22. heinäkuuta 2011

Glen Avon 1958

Glen Avon-kolmikon päätteeksi pullotus, jolle ikää on kertynyt kunnioitettavasti liki 50 vuotta.

Glen Avon 1958, 40%. Bottled 2007. Single Highland Malt. Avonside Whisky Ltd. (Gordon & MacPhail). Tislaamo ei tiedossa.

Tuoksu on miellyttävä, tyylikkäästi ikääntynyt ja runsas. Antiikkinahkaa, pehmeää sherryä, raikasta yrttisyyttä, kaunis tammisuus. Taustalla suklaata, sekä herukkaa. Kaunis ja tasapainoinen.

Maku on pehmeä ja miellyttävä. Herkullinen sherryisyys hallitsee. Taustalla sopivasti tuntuva pitkän kypsytyksen tuoma tammi. Makeita, mehukkaita hedelmiä, raikkaita marjoja. Hyvin kevyt kuiva turvesavuisuus. Raikas mintun vivahde nousee taustalta esiin. Suussa sulavaa..

Jälkimaku kääntyy kuivempaan suuntaan ja tammi nousee sherryisyyden takaa selvemmin esiin. Liiasta puumaisuudesta ei ole kuitenkaan tietoakaan. Hentoa turvesavua, tummaa suklaata, kypsiä hedelmiä.

Hienostunut ja tyylikäs viski, joka jätti nuoremmat versiot odotetustikin täysin varjoonsa. Korkea ikä tulee esiin juuri oikealla tavalla makua muuten hallitsevan sherryisyyden alta. Iän tuoma "kuivuus" ja makea sherryisyys ovat hienosti tasapainossa. Upea nautiskeluviski.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti