perjantai 3. kesäkuuta 2011

Port Charlotte 7 yo 2001 "Blood Tub" cask 38

Tarkastelussa todella mielenkiintoinen pienestä "Blood Tub" tynnyristä pullotettu Bruichladdich-tislaamon vahvan turpeinen ja sherryinen Port Charlotte.

Port Charlotte 7 yo 2001/2009, 46%, Private Cask Bottling "Blood Tub", Cask 38, 41 bottles.

Tuoksu on runsas ja upea. Wow! Tuhti savu saa seurakseen monipuolisen kypsien hedelmien kirjon ja yhdistelmä toimii loistavasti. Turvetta, savua, tervaa, luumua, viinirypälemehua, kirsikkaa, appelsiinia, nahkaa, lakritsia, tupakanlehteä, minttua...

Maku on kermaisen täyteläinen, pehmeä ja upean maukas. Tuhti turvesavuisuus ja pehmeä, mutta tuntuva sherryisyys. Upea makujen voimakkuus ja tasapaino. Hento terva, kypsät hedelmät, raikas yrttisyys, (minttu), nahka, kevyt suolaisuus, (salmiakki). Loistava!

Jälkimaku jatkuu runsaana savun ja hedelmien ilotulituksena pitkään ja herkullisena. Sherryisyys kuivahtaa juuri sopivasti. Vahva mekeahko savuisuus jää pyörimään huikean pitkäksi aikaa..

Vain 7-vuotiaaksi lähes uskomattoman maukas ja tasapainoinen viski. Makuprofiilin yhtäaikainen pehmeys & vahvuus on todella hieno. Harvinaisen intensiivinen ja herkullisen täyteläinen nuorukainen. Ikäluokassaan täydet pisteet!

Kuva: Whiskysamples

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti