maanantai 20. kesäkuuta 2011

Glengoyne 17 yo

Vaihteeksi täysin turvesavutonta Skottiviskiä lasissa..

Glengoyne 17 yo, 43%

Tuoksu on pehmeä ja miellyttävä. Kuivahkoa maltaisuutta, itämaisia mausteita, kevyesti sherryä. Taustalla runsas kukkaisuus.

Maku on tuoksun tavoin todella pehmeä ja viski on näin ollen varsin helposti nautittava. Maussa runsasta kukkaisuutta, sekä kevyttä ja maukasta sherryisyyttä. Raikkaita hedelmiä, suklaata, mallasta. Taustalla sivujuonteena "märän pahvin" vivahde.

Jälkimaku hiipuu hiljalleen ihan miellyttävissä merkeissä. Kypsä hedelmäisyys & sherryisyys nousee alkua selkeämmin esiin. Kukkaisöljyä, kuivaa maltaisuutta.

Pehmeä ja miellyttävä, mukavan "harmiton" viski. Ei nyt mikään suuri elämys, mutta oikein hyvää "perusviskiä" ilman savuisuutta. Hyvä osoitus siitä, että Skottiviski voi olla hyvää myös täysin ilman turvesavun vaikutusta.

kuva: www.glengoyne.com

2 kommenttia:

  1. "Viski" 88:n jälkeen(v-85), en ole pystynyt whiskiä juomaan. Nyt sain lahjaksi pullon tätä herkkua. Maistoin rohkeasti ja kyllä oli herkkua.

    VastaaPoista
  2. :) Joo, näinhän se menee, että on "viskejä" ja sitten on Viskejä. Makumaailman monipuolisuus tästä viskiharrastuksesta juuri tekeekin niin kiehtovan, eli parin maistetun viskin perusteella on väärin yleistää että kaikki viski on pahaa.

    VastaaPoista