perjantai 18. maaliskuuta 2011

Rosebank 1990 / 2010, Douglas of Drumlanrig for Finland

Nyt viikonloppuna olisi täällä blogissa tarkoitus käydä läpi hieman Lowlandin katoavaa viskihistoriaa, eli maistelussa muutama Rosebank. Aloitetaan "Suomi-pullolla":

Rosebank 20 yo, 55,6%. Distilled March 1990, Bottled October 2010. Cask type: Refill Hogshead. Cask reference LD 6326, 180 bottles. Douglas of Drumlanrig . By Appointment to Malt Whisky Association of Finland.

Tuoksu on raikas ja pehmeä, jossa raa'ahkoa hedelmäisyyttä, (omena). Hento sitruksisuus. tyylikäs tammen vivahde. Kuivaa kukkaisuutta. Kevyt ja tasapainoinen.

Maku on makeahkon sitrushedelmäinen ja maukas. Kevyt ja raikas yleisilme. Ajoittain taustalta nousee esiin pieni "epäpuhtaus", (suolaisuus?), joka toisaalta tuo viskiin hieman omaleimaisuutta. Hedelmäisyys on kevyttä.

Jälkimaku on mukavan pitkähkö, toffeinen, kuivan hedelmäinen, sitruksinen sekä hieman suolainen. "Kesäniittyä", sekä pehmeä maltaisuus.

Ihan hyvä keskitason Rosebank. Keskimaun suolainen? vivahde varmasti jakaa mielipiteitä, mutta eipä tuo pieni "rosoisuus" onneksi liian hallitsevaan rooliin missään vaiheessa ainakaan muutamalla maistelukerralla ole noussut. Varsin tyypillistä ja maistuvaa Lowlandin viskiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti