perjantai 21. tammikuuta 2011

Dalmore 1992 Mackenzie


Lasissa mielenkiintoinen Port-tynnyrikypsytelty Highland-viski Dalmore, (ja samalla tämän blogin ensimmäinen viski tältä tislaamolta).

Dalmore 1992 Mackenzie, 46%. Distilled 17.12.1992, bottled 2010. The Mackenzie has received a 6 year secondary maturation in port pipes after its initial 11 years in normal hogsheads. 3000 bottles.

Tuoksu on mukavan makea ja raikkaan hedelmäinen. Runsaan hedelmäkuoren alla märkää, raikasta ruohikkoa, tummaa suklaata, sekä hyvin hento savun häivähdys.

Suutuntumaltaan viski on täyteläinen ja pehmeä. Tuoksun tavoin hedelmäisyys jatkuu maussa runsaana ja kokonaisuutta sopivalla otteella hallitsevana. Taustalla kevyt maltaisuus, minttuinen raikkaus, sekä lähes olematon savu. "American Oak" tuo taustalle mukavan vaniljaisen ja tammisen vivahteen.

Jälkimaku jää ehkä hieman lyhyeksi, mutta on kuitenkin varsin miellyttävä. Hedelmäisyys kuivahtaa hieman ja esiin nousee vahvan espresson hieman katkera vivahde. Viskin raikkaus säilyy mukavasti loppuun asti ja "puhdas" tammi nousee esiin.

Hyvä ja varsin tasapainoinen kokonaisuus. Kauniin hedelmäinen ja makea, mutta kriittisesti arvioituna ehkä hieman persoonaton. Bourbon- ja Portviinitynnyreiden yhdistely on tässä tapauksessa onnistunut varsin hienosti niin, että makujen tasapaino säilyy ja molempien tynnyreiden tuomat piirteet ovat ilahduttavan hyvin havaittavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti