keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Port Ellen 27 yo 1982, "whiskyforum.se"


Vuosina 1982 ja 1983 tislattuja Port Elleneitä putkahtelee markkinoille vielä toistaiseksi kuin sieniä sateella, mutta onko etiketissä komeileva "kulttitislaamon" nimi aina tae laadusta? Otetaanpa taas yksi pullote tarkasteluun..

Port Ellen 27 yo, distilled 1982, bottled 2010. 61%. Sherry Cask #2858. Selected and bottled for whiskyforum.se by Old Bothwell. 102 bottles.

Tuoksu on terävä, lääkemäinen ja kohtalaisesti tervasavuinen. Raikasta, raa'ahkoa hedelmäisyyttä. Hieman "levoton", eikä oikein säväytä.

Maku on voimakas ja vahvan kumimaisen savuinen. "Palanut", terävä ja hieman pistävä sitruksinen raikkaus. Sherrytynnyröinnin tuoma hedelmäisyys tuntuu yllättävän happamana. Ilman laimennusta alkoholi tuntuu ärhäkkänä. Savun "kumimaisuus" häiritsee pahasti.

Jälkimaku on kuivan savuinen ja oieastaan aika tympeä. Savu hallitsee liikaa ja maku muistuttaa hiiltynyttä märkää puuta. Sherryn vaikutus hyvin heikko. Maku jää myös melko lyhyeksi.

Outo ja tasapainoton Port Ellen, joka ei sopinut omaan makuuni ollenkaan. Tympeä savu dominoi liikaa ja makuprofiili on valitettavan "epäpuhdas". Vierellä vartailun vuoksi maistetut pari muuta PE-versiota todistivat, että tämä oli pitkään aikaan kehnoin kohdalleni osunut Port Ellen:(

Kiitos JaRiMi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti