maanantai 8. marraskuuta 2010

Inchgower 25 yo 1980, Auld Distillers Collection


Flora & Fauna-sarjan Inchgowerin jälkeen jatketaan saman tislaamon parissa mutta täysin erilaisella pullotteella.

Inchgower 25 yo, Jack&Jack Auld Distillers Collection, very dark sherry cask, dist. 1980, 300 bottles, 54,1%

Tämän väriltään erittäin tumman viskin tuoksu on upea ja vahva: Todella runsas sherryisyys, salmiakki, grillatut hedelmät ja hieman rommimainen makeus, (paahdettu sokeri) hallitsevat. Taustalla kahvin aromeita, sekä hento savun häivähdys.

Maku on voimakas, mutta varsin pehmeä. Korkeaa alkoholiprosenttia tuskin huomaa. Sherryisyyden voima ei yllätä - se on täysin hallitsevaa, mutta herkullista. Kypsiä hedelmiä, kaakaota, hento nuotiosavu. Kuiva nahkainen vivahde leikkaa sopivasti makeutta. Taustalla puhdas tammen vivahde.

Jälkimaku jatkuu suussasulavana mukavan pitkään. Viski kuivahtaa ja sherryn rinnalle nousee vivahteita espressosta tai jopa hyvin humaloidusta Stoutista/Porterista. Suolainen & salmiakkinen vivahde pyörii taustalla.

Huikean vahvaprofiilinen ja tuhdin sherryinen Inchgower. Hieno esimerkki siitä, mitä hyvällä (sherry)tynnyrikypsytyksellä saadaan aikaan, vaikkei tislaamon "perusprofiili" olisikaan aivan mielenkiintoisemmasta päästä. Huikean hyvä viski. Antille kiitokset samplesta ja kuvasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti