maanantai 11. lokakuuta 2010

Talisker "Limited Edition"

Maistelussa vaihteeksi viskiä Isle of Skye'lta:

Talisker "Limited Edition", 60%. Special vatting of natural cask strenght Talisker for sale only at the distillery.

Tuoksu on terävän voimakas. Kuivahkoa savuisuuta, hiiltä. Runsas maltaisuus sekä reipas merellinen suolaisuus. Aavistus tervaista puuta.

Maku on erittäin voimakas ja alkuun varsin hyökkäävä. (Täytyy kokeilla tätä myös vedellä laimennettuna). Maltaisuus on pehmeää ja makeahkoa, merellisyys tuntuu vahvan raikkaana savuisuuden pysytellessä kevyenä taustalla. Kuivahkoa turvetta.

Jälkimaku jatkuu tiukan voimakkaana: Raikasta hedelmäisyyttä, yrttejä, mallasta sekä kuivaa turvetta. Hento tervainen savuisuus.

Erittäin voimakaspiirteinen ja terävä Talisker, joka suorastaa huutaa pientä laimennusta.

Veden kera maku muuttuukin huomattavasti:

Tuoksussa aromien tasapaino paranee ja savuisuus & suolaisuus korostuvat miellyttävällä tavalla.

Maku pehmenee ja makeutuu. Hunajaisuus ja yrttisyys nousevat pintaaa luoden vahvan mielikuvan Dalwhinnien viskeihin:) Savuisuus nousee tuntuvammin esiin.

Jälkimaussa tasapaino paranee ja maku aukeaa paremmin. Kuivahkoa savua, mustapippuria, suolaisuutta, (salmiakki).

Vesilisä paransi kokonaisuutta siis huomattavasti, mutta silti kovin yksioikoinen ja "outo" kuva tästä jäi. Rinnalle maisteluun otettu tislaamon "perus" 10 yo veti kyllä selkeästi pidemmän korren.

Ps. Onko "Pere" tietoa milloin tämä on pullotettu?

2 kommenttia:

  1. Pullossa on koodi: L15N01514747. Pitääpä koittaa selvittää, että miten noita Diageon L15-koodeja luetaan. Korkin perusteella sanoisin, että viski on ollut pullossa kymmenisen vuotta.

    VastaaPoista