keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Jim Murray ja Biblen "virallinen" totuus


Arvostettu viskikirjailija Jim Murray hämmentää taas viskipiirejä. Juuri ilmestynyt Whisky Bible 2011 listaa jälleen tuttuun tapaan vuoden viskisatoa ja heti tuoreeltaa kiivastakin keskustelua on herättänyt vuoden viskin valinta, joka on Ballantine's 17 yo. Murray antaa tälle viskille pisteitä 97,5/100 ja luonnehtii, että hänen mielestään se on yksi kauneimmista, monisyisimmistä ja ihastuttavimmin tehdyistä viskeistä koskaan.

No joo, mielestäni ihan kohtuullisen hyvä sekoiteviski on kyseessä, mutta vuoden viski? No, maku- (tai mitä lie) asioita ja omalla kohdallani kyseinen juoma ei kyllä täytä lähellekkään niitä vaatimuksia, mitkä huippuviskille asetan. Jotenkin näissä Murrayn valinnoissa haiskahtaa tietty kaupallisuus taustalla ja kovin vakavasti en kehuihin osaa suhtautua. Markkinamiehet tulevat kyllä taas ottamaan valinnasta kaiken irti ja luulenkin, että Ballantines'illa ja painetaankin "vuoden viski" mainintoja pullon kylkeen, sekä suunnitellaan näyttäviä mainoskampanjoita.

Muutenkin kirja on saanut heti tuoreeltaan kritiikkiä virheistä, joita painokseen on pujahtanut. Jo sarjan aiemmissa osissa häiritsivät tiettyjen pullojen virheelliset / epätäydelliset tiedot, mutta nyt näemmä ovat pullottajatkin menneet hieman ristiin, kuten tästä jutusta ilmenee:)

Omalla kohdalla tämä "raamattu" on vuoden turhin viskikirjajulkaisu ja jää kyllä ostamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti