perjantai 17. syyskuuta 2010

Feis Ile 2010 Osa 1: Kilchoman & Caol Ila

Joka keväiseen Islayn Feis Ile tapahtumaan pullotettiin jälleen tänäkin vuonna mielenkiintoisia viskejä ja nyt pienellä viiveellä maistelussa pyörähti julkaisut kuudelta eri tislaamolta. Aloitetaan tarkastelemalla mitä löytyi Kilchomanin ja Caol Ilan festaripulloista.


Kilchoman 2007/2010. 62.2%, OB for Feis Isle 2010, Bourbon Cask 11307, 258 Bts.

Tuoksussa kuivaa ja erittäin vahvaa savua. Tuhkaa, juuri sammutettua nuotiota. Puhdas ja voimakkaan vaniljainen tammisuus.

Maku on tuoksun tavoin erittäin voimakkaan savuinen ja kuivan turpeinen. "Puhdas" puu säestää hyvin taustalla. Suolaisuutta nousee myös esiin. Hetkellisesti välähtää nuoruuden ja alkoholin "tiukka puraisu". Hyvä makujen tasapaino.

Jälkimaku jatkuu kuivana ja on suhteellisen pitkä. Tuhkaa, turvetta, tammea. Alkoholi lämmittää mukavasti, mutta ei tunnu häiritsevänä.

Hyvä ja puhdaspiirteinen Kilchoman.Selkeästi parempi kuin aiemmin tässä blogissa arvioidut tislaamon edelliset julkaisut. Iso harppaus ylöspäin ja varsin positiivinen yllätys.


Caol Ila 1999/2010. 61.9%, OB, Feis Ile 2010, Sherry Cask #305646.

Tuoksu on hyvä. Tuhti, mutta pehmeä savuisuus & kuivahko sherryisyys. Kuivattuja hedelmiä, nuotiosavua ja tervaista tuoretta puuta.

Maku on pehmeä, maukas ja täyteläinen. Tuhti turvesavu, terva, sekä runsas sherryisyys. Sherry ei nouse esiin liian makeana vaan on hienosti sopusoinnussa muun kokonaisuuden kanssa.

Jälkimaku on vahva, tervasavuinen ja merellisen suolainen. Lopussa latistuu yllättävästi ja jää turhan lyhyeksi.

Hieman vaisuksi jäävää jälkimakua lukuun ottamatta erittäin hyvä Caol Ila, jossa on paljon samoja piirteitä kuin "Managers' Choicessa". Lisää vastaavia kiitos.

(Kuvat: Whiskysamples.eu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti