lauantai 31. heinäkuuta 2010

Isle Of Jura Paps


Testissä kolme viinifinisteltyä viskiä Juran saarelta. Tämä kolmen "limited edition" pullotteen sarja kulkee nimellä Jura Paps.

Isle of Jura 15 Year Old Sacred Mountain, Barolo Finish, 46%.

Tuoksu on makea, voimakas ja ylikypsän hedelmäisyyden hallitsema. Taustalla erottuu sentään joku raikkaampi vivahde.. Ei lupaa hyvää..

Maku on vahvan hedelmäinen ja makea. Ylikypsien hedelmien aromit hallitsevat. Taustalla pehmeää turpeisuutta. Hyvin kevyt savuisuus.

Jälkimaussa liian makea hedelmäisyys saa seurakseen voimakkaan suolaisuuden ja lopputulos on aika kamala.

Outo, lähes mätien hedelmien aromien sävyttämä Jura. Ei meikäläisen juttu.


Isle of Jura 15 Year Old Mountain of the Sound, Cabernet Sauvignon Finish, 46%.

Tuoksu on tasapainoinen, pehmeän hedelmäinen ja lakritsinen. Taustalla suolainen turpeisuus.

Maku on kuivahko ja melko hyvin tasapainoinen. Raikas. Kuivattuja hedelmiä, kuivaa puuta, pehmeää turvetta. Makeutta nousee esiin juuri riittävästi, ettei kokonaisuus ole liian puinen.

Jälkimaku jatkuu kuivana. Puu, hapahkot hedelmät ja viinimäinen tanniinisuus eivät oikein toimi ja parannettavaa jää rutkasti..

Parempi kuin "Sacred Mountain", mutta hyvän alun jälkeen loppua kohden rankasti heikkenevä esitys.


Isle of Jura 15 Year Old Mountain of Gold, Pinot Noir Finish, 46%

Tuoksu on erittäin pehmeä, mutta hieman mitäänsanomaton. Hunajaista makeutta, pehmeää maltaisuutta. Kevyt savuinen henkäys.

Maku on toffeisen makea ja pehmeä. Runsaasti kypsiä hedelmiä ja marjoja, sekä täyteläinen ja tuhti turverunko. Kevyesti savua. Ihan hyvää..

Jälkimaku on pehmeä ja tavallaan ihan maukas, mutta jotain jää puuttumaan. Mallasta, kuivuvaa hedelmäisyyttä ja väkisin esiin pyrkivää suolaisuutta, joka ei oikein istu kokonaisuuteen. Jää vaisuksi.

Kolmikon paras ja maukkain, joskaan suuria hurraa-huutoja ei saa aikaan tämäkään versio.

(Kuva: isleofjura.com)



1 kommentti:

  1. Pinot Noir ja Barolo taisivat olla vielä Heathrown terminaali 3:n hyllyssä. Tosin alarivillä "jämäpullohyllyssä". Jätin ne onneksi odottamaan seuraavaa ostajaa. Jura ei ole oikein koskaan kolahtanut, mutta pitäisi ilmeisesti kokeilla jotain vanhempaa kuten tuo näiden jälkeen maistamasi.

    Muuten kyllä oli hyvää apua teidän Lontoon kierroksestanne. RMW:hen tosin törmäsin miltei sattumalta ja olin sen melkein jopa unohtanut. Onneksi sattui British Museumin kulmilta kiikariin. Whisky Exhangen puolestaan löysin hyvinkin helposti, kun kävelin Vinopolikseen sisään takaovesta virallisen etuoven sijaan :)

    VastaaPoista