sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Lagavulin 21 yo


Jatketan toisella Lagavulinilla..

Lagavulin 21 yo. 56,5%. Distilled 1985, bottled 2007. 6642 bottles.

Tuoksu on huumaavan vahva. Todella tervaista savua löytyy runsain mitoin, mutta joukossa on myös tasapainottavana elementtinä kaunis puun vivahde. Suolaisuus ja makea hedelmäisyys maustavat mielenkiintoisesti. Hieno!

Maku on todella pehmeä ja täyteläinen. Huikean tervainen savu, (Sisu-pastilli), saa seurakseen herkullisen kypsien hedelmien kirjon, luumua, rypäleitä, viikunaa.. Aivan loistava maukujen keskinäinen harmonia. Alkoholi ei nouse missään vaiheessa häiritsevästi esiin, mutta makua riittää..

Jälkimaku on upean pitkä ja herkullinen. Kaunis, vahva savu, sekä hieman kuivuva hedelmäisyys ja alta nouseva kaunis ja puhdas tammen vivahde luovat upean ja vahvan kokonaisuuden. Tämän maun ei toivoisi loppuvan ollenkaan.. Wow.

Paljon tätä viskiä on muuallakin kehuttu, eikä suotta. Islay-viskien aatelia ja "elämää suurempi" Lagavulin. Kiistaton klassikko! Eipä siis ihme, että aikoinaan tämä erä myytiin hetkessä loppuun ja nykyään hintapyynnöt ovat jo hurjan kovia. Upea viski! Onneksi kotona on vielä yksi täysi pullollinen:)

1 kommentti:

  1. Ja eikun vertailuun head-to-head toisen sherryisen saman aikakauden herkun kanssa, eli Talisker 20yo 62% sherry..! :-)

    VastaaPoista