maanantai 28. kesäkuuta 2010

Kuukauden levyklassikko 18: UFO - Strangers In The Night


Otetaanpa vaihteeksi kuukauden klassikoksi livelevy, sillä Brittiäisen UFO:n Strangers In The Night on yksi hienoimmista livelevyistä mitä hard rockin saralla on tehty.

Alunperin vuonna 1979 julkaistu live on äänitetty bändin Yhdysvaltain kiertueella loppuvuodesta 1978 ja levy niputtaakin hyvin yhteen bändin siihen astisen tuotannon. Nämä äänitetyt keikat jäivät sillä erää myös kitaristi Michael Schenkerin viimeisiksi yhtyeessä.

Tämä alunperin tuplavinyylinä julkaistu levy sai myöhemmin ansaitsemansa remasteroidun cd-version, johon kappelejärjestys muokattiin vastaamaan paremmin keikoilla esitettyä. Myös pari bonuskappaletta, "Hot'N'Ready" ja "Cherry" lisättiin pakettiin ja ne avaavatkin räväkästi tämän keikkaelämyksen.
Levyn ensimmäinen suuri kohokohta kullaan neljännessä kappaleessa "Love To Love", sillä tämä pitkä balladi on mielettömän upea. Kitaran ja koskettimien harmonia toimii täydellisesti ja myös Phil Mogg venyy hienoon laulusuoritukseen.
"Natural Thing" jatkaa hienoa klassikko-osastoa ja hyvät rockbiisit seuraavat toistaan, kunnes "Doctor Doctor" räjäyttää potin. UFO:n kautta aikain hienoin kappale toimii liveversiona vakuuttavasti. Yksi kaikkien aikojen parhaista hard rock-biiseistä.
Levyn loppupuoli tarjoaa reippaan hittikimaran ja "Lights Out", "Rock Bottom", "Too Hot To Handle" kasvavat livevetoina yli aiempien studioversioiden.

Levyn erikoisuus ja ihmetyksen aihe ovat kappaleet "Mother Mary" ja "This Kid's", jotka ovat editoitu levylle studioversioista lisäämällä taustalle yleisön äänet.

Bändi:

# Michael Schenker – guitar
# Phil Mogg – vocals
# Andy Parker – drums
# Paul Raymond – rhythm guitar, keyboards
# Pete Way – bass

Kappaleet:

2008 remastered cd:

1. Hot 'N' Ready
2. Cherry
3. Let It Roll
4. Love to Love
5. Natural Thing
6. Out in the Street
7. Only You Can Rock Me
8. Mother Mary
9. This Kid's
10. Doctor Doctor
11. I'm a Loser
12. Lights Out
13. Rock Bottom
14. Too Hot to Handle
15. Shoot Shoot

Alkuperäinen tupla-LP:

Side One:

Natural Thing, Out in the Street, Only You Can Rock Me, Doctor Doctor

Side Two:

Mother Mary, This Kids, Love to Love

Side Three:

Lights Out, Rock Bottom

Side Four:

Too Hot to Handle, I'm a Loser, Let It Roll, Shoot Shoot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti