tiistai 11. toukokuuta 2010

Slash


Muun muassa aikoinaan Guns N' Rosesin riveistä tuttu kitararavelho Slash on työstänyt viimein soololevyn. Lyhyesti ja ytimekkäästi nimeä Slash kantavalla levyllä kuullaan tunti hyvää perushardrockia ja mukaan on saatu varsin mielenkiintoinen joukko vierailevia laulajia. Äänessä ovat mm. Ozzy Osbourne, Ian Astbury, Chris Cornell, Lemmy, Iggy Pop sekä monta muuta.
Etukäteen ajateltuna siis varsin kovalta kuullostava kattaus. Ja kyllähän toki tuo monien laulajien käyttö onkin levylle iso rikkaus, mutta toisaalta se muodostuu myös levyn suurimmaksi ongelmaksi. Kappaleet ovat nimittäin todella selvästi laulajiensa "näköisiä", eli niiden voisi kuvitella löytyvän ennemminkin kunkin artistin omilta julkaisuilta. Hajontaa ja musiikkityylejä on siis laidasta laitaan ja kokonaisuus on tämän johdosta tavattoman sekava, kuin kuuntelisi jotain kokoelmalevyä.
Mutta hyvääkin on paljon. Kuten tiedetään, niin Slash on armottoman kova kitaristi ja biisintekijä, joten levylle valitut kappaleet ovat sekavuudesta huolimatta varsin laadukkaita. Välilla tarjotaan kunnon rockvaihdetta ja ajoittain taas herkistellään kevyempien sointujen parissa.
Muutaman kuuntelun jälkeen parhaat fiilikset nostattaa Lemmyn (tämä mies tuntuu onnistuvan aina) laulama "Motörheadmainen" Doctor Alibi, sekä Avenged Sevenfold-bändin M Shadowsin vahvasti vetämä Nothing To Say.

Kohtuullisen hyvä "kokoelmalevy" siis kyseessä ja kyllähän tätä ihan mielellään kuuntelee..

1. Ghost (feat Ian Astbury)
2. Crucify The Dead (feat Ozzy Osbourne)
3. Beautiful Dangerous (feat Fergie)
4. Back From Cali (feat Myles Kennedy)
5. Promise (feat Chris Cornell)
6. By The Sword (Andrew Stockdale)
7. Gotten (feat Adam Levine)
8. Doctor Alibi (feat Lemmy)
9. Watch This (feat Dave Grohl/Duff McKagan)
10. I Hold On (feat Kid Rock)
11. Nothing To Say (feat M Shadows)
12. Starlight (feat Myles Kenendy)
13. Saint Is A Sinner Too (feat Rocco De Luca)
14. We're All Gonna Die (feat Iggy Pop)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti