tiistai 25. toukokuuta 2010

Kilchoman Spring 2010 Release

Aiempiin, ( "Inaugural" ja "Autumn") pullotuksiin verrattuna tämä Kilchomanin kolmas viskijulkaisu on taas askel parempaan päin, mutta vieläkin lisää ikää jää kaipaamaan:

Kilchoman Spring 2010 Release, 46%

This release has been matured for 3 years in a combination of fresh and refill bourbon barrels and the finished for 3.5 months in active Oloroso sherry butts.


Tuoksu on aiempien versioiden tavoin edelleen hyvin nuoren oloinen ja raaka. Hedelmäisyys on nyt kuitenkin hallitsevampaa kuin aiemmin. Savuisuus on jälleen vahvaa, mutta aiemmista versioista tuttu "kumimaisuus" häiritsee.

Maku on makea ja mukavan pehmeä. Vahva savuisuus sulautuu kypsään hedelmäisyyteen yllättävän hyvin. Nuori ikä paistaa edelleen läpi pistävästi.
Jälkimaku on vahva ja siinä hedelmäisyys kuivuu totaalisesti. Savuisuuden nousee vahvemmin esiin kuivana ja hieman tunkkaisena.

Ajan kanssa ( ja ihan pienellä vesilisällä) viskin tasapaino paranee ja makean hedelmäiset sävyt voimistuvat jälkimakuun saakka. Savuisuudesta löytyy myös makeahkoa tervaisuutta.

Kuten alussa jo totesin, niin askel parempaan suuntaan tässä on taas otettu, mutta matka on vielä pitkä... Tämäkin viski on siis vielä "raakile", mutta tältä pohjalta tulevaisuudessa on kyllä lupa odottaa vielä oikeinkin maukasta tavaraa.. Vaan aikahan sen joskus näyttää..
Kilchomanin seuraava julkaisu on odotettavissa elokuussa 2010.

(Tuotekuva alla: kilchomandistillery.com)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti